kamala harris
Regulatie

Kamala Harris open voor toegankelijker cryptobeleid

Volgens een beleidsadviseur van Kamala Harris staat de Amerikaanse vicepresident en presidentskandidaat open voor een vriendelijker beleid ten aanzien van cryptocurrencies.

In een gesprek met Bloomberg tijdens de Democratische Nationale Conventie in Chicago benadrukte Brian Nelson, een topadviseur van de Harris-campagne, dat Harris beleid wil ondersteunen dat de groei van de crypto-industrie stimuleert.

Cryptocurrency is een belangrijk thema in de Amerikaanse presidentsverkiezingen

De groeiende invloed van de cryptocurrency-industrie speelt een steeds belangrijkere rol in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024. Naast Kamala Harris hebben ook voormalig kandidaat Robert F. Kennedy Jr. en oud-president Donald Trump aangegeven dat zij, als zij verkozen worden, een gunstige regulering van de sector willen doorvoeren.

Deze standpunten werden positief ontvangen binnen de cryptocurrency-gemeenschap, wat leidde tot miljoenen dollars aan crypto-donaties. De sector heeft de afgelopen jaren namelijk sterk ongenoegen geuit over de restrictieve aanpak van de huidige Biden-administratie, die door velen als vijandig wordt beschouwd.

Stabiliteit en duidelijkheid voor crypto industrie

Nelson benadrukte dat een eventuele regering onder Kamala Harris zou streven naar duidelijke en stabiele regelgeving voor de crypto-industrie. Deze helderheid zou crypto-bedrijven aanzienlijk kunnen ondersteunen en de markt een financiële impuls kunnen geven. Tegelijkertijd wil Harris veiligheidsmaatregelen invoeren om consumenten te beschermen, ingegeven door de recente grote faillissementen binnen de sector die het vertrouwen van zowel gebruikers als investeerders hebben aangetast.

Het is duidelijk dat de politieke steun voor een gereguleerde, maar stimulerende omgeving voor cryptocurrencies groeit, vooral nu de invloed van de industrie op het politieke landschap toeneemt. Voor de cryptosector kan deze verschuiving betekenen dat er meer ruimte komt voor innovatie en groei, zonder de strenge regelgeving die momenteel door de Biden-regering wordt nagestreefd.

Volatiliteit in cryptomarkt neemt toe in aanloop naar Amerikaanse verkiezingen

In de aanloop naar de verkiezingen in de Verenigde Staten zijn de koersen van veel cryptocurrencies uiterst volatiel. Zo steeg Bitcoin (BTC) in de afgelopen dertig dagen naar $70.000, om vervolgens te dalen tot $50.000. Inmiddels heeft de Bitcoin-prijs zich hersteld tot het huidige niveau van $60.850.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Regulatie nieuws

Robert Kiyosaki waarschuwt: Nieuwe bankencrisis dreigt door falende obligatiemarkt
Afkoelende inflatie in VS vergroot kans op renteverlaging, positief voor cryptomarkt
Rechter geeft groen licht: Coinbase aangeklaagd voor misleiding aandeelhouders
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt ongekende bullmarkt: ‘Dit is nog maar het begin’
Deze 3 Crypto’s overleven de crash en stijgen fors in waarde
Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag