kamala harris
Bitcoin

Kamala Harris zet deur open voor crypto-bedrijven in Verenigde Staten

De huidige president, Joe Biden, heeft een voorzichtige houding aangenomen ten aanzien van de crypto-industrie en de bijbehorende regelgeving. In tegenstelling hiermee lijkt de nieuwe Democratische kandidaat, Kamala Harris, een andere koers te varen door stappen te zetten om de relatie tussen de industrie en de Amerikaanse overheid te verbeteren.

Harris’ adviseurs hebben contact opgenomen met topbedrijven in de cryptowereld, in een poging om de banden te herstellen, wat speculatie aanwakkert over mogelijke pro-crypto regelgeving in haar beleid.

Onder de benaderde bedrijven bevinden zich bekende namen zoals de crypto-exchange Coinbase, blockchain-ontwikkelaar Ripple Labs, en stablecoin-aanbieder Circle. Hoewel de exacte inhoud van de gesprekken niet openbaar is gemaakt, hebben zowel Harris als vertegenwoordigers van Coinbase en Ripple geweigerd commentaar te geven. Adviseurs van Harris benadrukken het belang van het opbouwen van een constructieve relatie, die kan leiden tot robuuste regelgeving ter ondersteuning van de groei van de industrie.

Donaties vanuit de crypto industrie

Een belangrijke reden voor Harris om de banden met blockchainbedrijven aan te halen, is niet alleen om innovatie en groei binnen de industrie te stimuleren, maar ook om steun van sponsors te vergaren.

De cryptocurrency community is een belangrijke bron van donors en kan de verkiezingen van Harris flink ondersteunen. Haar concurrent, Donald Trump, heeft al langere tijd een pro-crypto houding, wat hem aanzienlijke donaties heeft opgeleverd.

Veel kritiek op huidige regering en crypto beleid

Sommige cryptobedrijven hopen dat Harris hen gunstiger gezind zal zijn. Zij voelden zich onvoldoende ondersteund door de regering-Biden. Een directeur van een cryptobedrijf verwoordde het als volgt:

“Het feit dat ze bereid is te luisteren, is al een grote stap vooruit. Bij Biden kon je niet eens een ontmoeting regelen… Dit heeft ertoe geleid dat mensen een negatief beeld hebben gekregen van de regering-Biden.”

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

VanEck: Bitcoin heeft afgelopen jaar bijna iedere activaklasse verslagen
Langverwachte goedkeuring: BlackRock’s Bitcoin ETF krijgt groen licht voor handel in opties
Bitcoin stijgt: maar dit is nodig voor een nieuwe all-time high
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Crypto knaller: Deze 3 munten stijgen tot 500% na Binance-notering