Bitcoin prijs stijgt
Bitcoin

Kan Bitcoin binnenkort een koers van $40.000 bereiken?

Bitcoin (BTC) lijkt na een indrukwekkende rally de afgelopen dagen te stabiliseren rond een koers tussen de $34.000 en $35.000. Veel investeerders vragen zich af of Bitcoin door kan stijgen richting een koers van $40.000, een waardering die de digitale munt voor het laatst in april van 2022 zag. 

Bitcoin ETF goedkeuring stimuleert positief marktsentiment

De verwachting van een goedkeuring voor een Bitcoin Spot exchange-traded fund (ETF) drijft momenteel een golf van positiviteit in de cryptomarkt. Deskundigen anticiperen op opmerkelijke prijsstijgingen voor Bitcoin op zowel korte als lange termijn. De CIO van crypto exchange Bitwise, bijvoorbeeld, suggereert dat Bitcoin na de introductie van de Spot Bitcoin ETF een stijging tot wel 475% kan ervaren.

Geopolitieke spanningen drijven toevlucht naar Bitcoin

Naast ETF-gerelateerd optimisme, lijken groeiende geopolitieke onrust, vooral in regio’s zoals het Midden-Oosten, eveneens invloed uit te oefenen op de cryptokoers. Wanneer traditionele markten en valuta’s destabiliseren door conflicten, economische twijfels of politieke crises, wenden investeerders zich vaak tot stabielere activa om hun vermogen te beschermen. Vanwege zijn gedecentraliseerde aard, die ongevoelig is voor directe overheidsinterventie, wordt Bitcoin vaak gezien als een veilige haven in dergelijke turbulente tijden.

Miners en exchanges verzamelen Bitcoin

Een ander positief signaal is dat in de afgelopen 30 dagen miners en vooraanstaande exchanges hun Bitcoin-reserves aanzienlijk hebben vergroot, met een totale toename van ongeveer 103.000 Bitcoins. Deze accumulatie wijst erop dat deze cruciale spelers vertrouwen hebben in de toekomstige koers van Bitcoin.

Herstel van BlackRock’s Spot Bitcoin ETF (IBTC) ticker

Ten slotte, na een tijdelijke verwijdering van de ticker voor BlackRock’s Spot Bitcoin ETF (IBTC) op de website van de Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), wat kortstondige onrust veroorzaakte en een 3% daling in de Bitcoin koers, is deze ticker weer hersteld. Hoewel er geruchten waren dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om verwijdering had gevraagd, lijken deze ongegrond te zijn.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

El Salvador behaalt winst op cumulatieve Bitcoin-investeringen
Goudprijs bereikt nieuw hoogtepunt terwijl Bitcoin $41.000 doorbreekt
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december
Top 5 cryptomunten met potentieel voor sterke groei in December