Ripple, xrp
Ripple

Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?

XRP verkeert al langere tijd in zwaar weer, met name door invloed van de ontwikkelingen in de Ripple en Securitites and Exchange Commission (SEC) rechtszaak.

De all time high van de munt is alweer 6 geleden waardoor sommige beleggers al voor een lange tijd in verlies zitten. Toch verwachten veel mensen dat de koers op den duur hard kan gaan stijgen. Maar hoe hard? 

Analisten hebben ChatGPT, een van de bekendste Large Language Models (LLMs), gevraagd om prijsvoorspelling te geven van XRP en dat ziet er positief uit. Volgens ChatGPT kan de XRP prijs binnen 20 jaar naar $50 stijgen.

Kan de XRP-koers dit jaar de 1 dollar bereiken?

In januari 2018 bereikte de prijs van XRP zijn all-time high van $3,40. Momenteel ligt de waarde van deze altcoin ongeveer 85% onder die piek. Een belangrijk volgend prijsdoel voor XRP is het bereiken van het $1-niveau.

Volgens ChatGPT is het mogelijk dat XRP dit jaar nog deze koers bereikt, wat neerkomt op bijna een verdubbeling van de huidige prijs. De laatste keer dat XRP stabiel boven de $1 handelde was in november 2021, bijna drie jaar geleden.

Is een XRP koers van 50 dollar mogelijk?

Analisten hebben ChatGPT gevraagd of een XRP-koers van $50 mogelijk is. Volgens ChatGPT moeten we echter geduld hebben, aangezien het model voorspelt dat een koers van $50 pas in 2045 bereikt kan worden, wat nog 21 jaar in de toekomst ligt.

Het bereiken van dit prijsniveau zou betekenen dat XRP een totale marktwaarde van $5 biljoen zou verkrijgen. Dit zou een indrukwekkende mijlpaal zijn, gezien de huidige totale marktwaarde van alle cryptocurrencies samen momenteel $2,5 biljoen bedraagt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Hoe de politieke verandering in de VS Ripple kan helpen in de rechtszaak tegen de SEC
XRP koers dipt: nieuwe tegenslag of koopkans?
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017