XRP persbericht 4 july
Ripple

Kan de XRP koers in oktober naar 1 dollar stijgen?

Ripple behaalde deze week opnieuw een gigantische overwinning in de rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De rechter van dienst, Analisa Torres, wees het tussentijdse beroep van de SEC tegen haar eerdere uitspraak af; waarmee de overwinning van Ripple in deze zaak weer een stukje veiliger lijkt.

Hiermee behaalt Ripple zijn tweede overwinning in drie maanden tegen de SEC en dat lijkt goed voor de XRP koers.

Kleine opleving

Deze week schoot de koers van XRP als gevolg van de nieuwe overwinning in de rechtszaak tegen de SEC al een stuk omhoog, maar volgens sommige analisten is dat pas het begin. Als er een definitieve overwinning komt voor Ripple, dan kan dat de koers van XRP een gigantische boost geven.

Het kan echter nog lang duren voordat die definitieve overwinning er is. Volgens adovcaat Fred Rispoli kan het nog weleens tot februari 2026 duren als de SEC daadwerkelijk in beroep gaat nadat de zaak bij rechter Analisa Torres ten einde komt.

Op basis van zijn tijdlijn moeten we dus nog even geduld hebben voordat er duidelijkheid komt voor de investeerders van XRP. Dat kan toch niet de bedoeling zijn van de SEC, die er in principe zijn om investeerders te beschermen.

Met hun huidige manier van werken is daar allesbehalve sprake van; investeerders zitten vooral in onzekerheid.

XRP koers van 1 dollar in oktober?

De populaire pseudonieme analist @DefendDark, die bijna 100.000 volgers heeft om Twitter (of X) en heel bullish is over XRP, gelooft dat de token de weerstand bij de koers van 0,55 dollar moet herpakken en behouden om een beweging naar de koers van 1 dollar in te zetten.

Verder lijkt er momenteel een interessante relatie te ontstaan tussen de koers van XRP en die van Bitcoin. De analist @xrp_prime deelt daar de onderstaande grafiek voor.

Hierin zien we dat het XRP niet lukt om het 200-weeks voortschrijdende gemiddelde te doorbreken ten opzichte van Bitcoin. Deze lijn fungeerde recent ook weer als weerstand. Als het lukt om die lijn te doorbreken, dan kunnen er weleens mooie dingen gebeuren voor het project.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Waarom kocht Ripple 700 miljoen aan XRP tokens terug?
XRP stijgt naar de 4e positie in Cryptomarkt, overtreft Binance Coin in marktkapitalisatie
XRP Koers kan tot $14 stijgen na Golden Cross op 4-daagse grafiek
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%