blue businessman at XRP words
Ripple

Kan Ripple (XRP) spoedig 1 dollar worden?

Het is al geruime tijd geleden dat de koers van Ripple (XRP) rond de 1 dollar lag; de laatste keer dat XRP dit niveau bereikte was in 2021. Echter, er bestaat een kans dat we binnenkort opnieuw dergelijke koersen voor XRP kunnen zien.

Deze mogelijke prijsstijging wordt gesteund door een mogelijke technische uitbraak, toenemende activiteit van grote investeerders (ook wel “whales” genoemd), en het naderende einde van Ripple’s juridische strijd met de SEC.

XRP koers klaar voor een gigantische prijsstijging?

Op de wekelijkse grafiek van XRP is al sinds begin 2018 een symmetrisch driehoekspatroon zichtbaar, dat steeds nauwer wordt. Een uitbraak uit zo’n langdurig patroon gaat vaak gepaard met hoge volatiliteit.

Op dit moment test de XRP-koers de bovenste trendlijn van dit patroon. Een succesvolle uitbraak naar boven kan leiden tot een koersdoel van $1. Voordat dit niveau wordt bereikt, moet XRP echter eerst het weerstandsniveau rond $0,85 doorbreken, wat in het verleden een sterke barrière bleek te zijn.

Daarnaast wijzen andere positieve technische indicatoren op een mogelijk opwaartse beweging. De wekelijkse RSI geeft aan dat het koopmomentum toeneemt, en ook het handelsvolume groeit aanzienlijk.

Positief sentiment onder whales en mogelijk einde van SEC-rechtszaak

Ook andere indicatoren wijzen op een komende XRP prijsstijging. On-chain data toont aan dat whales positief zijn over de koers van XRP, aangezien zij hun posities de afgelopen weken hebben vergroot. De voorraad XRP in handen van de grootste bezitters, degenen met meer dan 1 miljard tokens, is dit jaar licht gestegen.

De activiteit van whales is vaak een goede indicator van het sentiment onder investeerders. Grote investeerders breiden hun holdings doorgaans uit wanneer zij verwachten dat de prijzen in de toekomst zullen stijgen, wat suggereert dat zij mogelijk meer weten dan de gemiddelde investeerder.

Daarnaast speelt de rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een cruciale rol. Deze langdurige juridische strijd tussen Ripple en de SEC lijkt zijn einde te naderen, met geruchten over een mogelijke schikking tussen de twee partijen.

Hoewel experts twijfels hebben over een eventuele schikking, lijkt het einde van de rechtszaak steeds dichterbij te komen. Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, heeft recentelijk aangegeven dat hij spoedig een conclusie in de rechtszaak verwacht.

De markt lijkt zich hierop voor te bereiden, en als de zaak wordt opgelost, zou dit een positieve impuls kunnen geven aan de koers van XRP, mogelijk richting het niveau van $1.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Ripple nieuws

Ripple-medeoprichter steunt campagne Kamala Harris
Ripple vraagt uitstel boete: Kans op beroep flink toegenomen
Deskundige voorspelt: Zo kan de XRP koers de magische grens van $100 bereiken
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?