TonCoin Logo
Altcoin

Kan cryptomunt Toncoin (TON) herstellen van zijn zware koersval?

Afgelopen week waren veel analisten bullish over Toncoin (TON), de munt van het grote chatprogramma Telegram. Nadat de koers er niet in slaagde om in een stijgend trendkanaal te blijven, begon het sentiment ineens te veranderen. TON viel hard naar beneden, maar wist uiteindelijk steun te vinden op het niveau van 5,20 tot 5,40 dollar.

Moeten we ons zorgen maken over nieuwe dalingen voor Toncoin?

Herstel op komst voor Toncoin?

Op het moment van schrijven staat de Market Value to Realized Value (MVRV) indicator voor Toncoin op een score van -13,22 procent. Dat impliceert dat redelijk veel investeerders op een virtueel verlies staan, maar volgens de analisten van BeInCrypto ook dat er herstel kan plaatsvinden.

“Historisch gezien is er sprake van een accumulatie-zone of kansenzone als TON een MVRV van -10 tot -20 procent pakt”, aldus de analisten van BeInCrypto.

We spreken van een accumulatie-zone als de koers van een financiële asset op een niveau zit waarop veel mensen de munt inkopen voor de lange termijn. Daar zou op basis van de analyse van BeInCrypto dus sprake van kunnen zijn.

Al is het belangrijk om je te beseffen dat er natuurlijk niet zoiets bestaat als zekerheid in de financiële markten.

Bullish indicator voor Toncoin

De negatieve MVRV-score voor Toncoin is niet het enige wat mogelijk wijst op een herstel van de munt. Ook de Moving Average Convergence Divergence (MACD) staat op het punt om een “bullish kruising” te pakken. De MACD is een momentum-indicator uit de technische analyse, die nieuwe trends kan voorspellen voor de koers van een financiële asset.

Die voorspellingen doe de indicator op basis van twee bewegende gemiddelden van de koers.

De bovenstaande grafiek toont de MACD van Toncoin, die zich momenteel dus lijkt op te maken voor een bullish kruising naar de bovenkant. Dat zou betekenen dat het momentum weer positief wordt en de koers kan klimmen.

We gaan het zien de komende dagen, want voor goed presterende altcoins is in principe ook een sterk presterende Bitcoin koers nodig.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Toncoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Door ChatGPT gemaakte memecoin bereikt marktkapitalisatie van $638 miljoen
Whales kopen plotseling massaal deze cryptomunt
AI tokens onderuit terwijl NVIDIA met 7% stijgt
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017