bitcoin millennial
Bitcoin

Kleine Bitcoin investeerders kopen na FTX implosie 96.000 BTC

Het lijkt erop dat de echte Bitcoin holders niet in paniek zijn geraakt van het omvallen van FTX. Als we de getallen van Glassnode mogen geloven, dan voegden de zogenaamde ‘Shrimps’ na het omvallen van FTX 96.200 Bitcoin toe aan hun wallets. Glassnode kwalificeert wallets als Shrimps als deze minder dan 1 Bitcoin bevatten.

Kleine holders slaan toe

Wat dat betreft zijn het dus vooral kleinere investeerders die toeslaan na het debacle bij FTX. Dit cohort van Bitcoiners heeft nu meer dan 1,21 miljoen BTC in bezit. Die 1,21 miljoen Bitcoin vormen ongeveer 6,3 procent van de totale hoeveelheid die momenteel in omloop is. De problemen bij FTX zijn niet goed geweest voor de Bitcoin koers, maar het leger van holders lijkt zich daar dus weinig van aan te trekken.

Ook de ‘Crabs’, wallets met maximaal 10 Bitcoin, voegden de afgelopen weken agressief toe aan hun totaal. In 30 dagen werden er 191.600 Bitcoin toegevoegd aan de wallets van dit cohort. Dat getal vormt een all-time high op dit vlak. De vorige piek lag op 126.000 Bitcoin en die werd bereikt in juli 2022. Wat dat betreft is het jaar 2022 ook een jaar van inkopen voor veel Bitcoiners.

Whales in de verkoop

Opvallend is dat de ‘Whales’, wallets met 1.000 Bitcoin of meer, juist hun holdings lijken te verkopen op dit moment. Over de afgelopen 30 dagen stuurde deze groep ongeveer 6.500 Bitcoin meer richting de beurzen dan ze naar eigen wallets haalden. Dit blijft echter een kleine hoeveelheid ten opzichte van hun totaal van 6,3 miljoen Bitcoin.

Wat dit vooral laat zien is dat de gemiddelde retail-belegger nog steeds bullish is over Bitcoin en de toekomst rooskleurig inziet. Whales zijn op dit moment iets minder enthousiast, maar dat negatieve sentiment valt in het niet bij de ontwikkelingen onder de Shrimps en de Crabs.

Bitcoin nieuws

Bitcoin herwint dominantie terwijl interesse in Runes sterk afneemt
Peter Brandt geeft grote waarschuwing over Bitcoin koers
Bitcoin ETF’s zien instromen kelderen, maar positieve reeks blijft intact
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers