bitcoin koers
Bitcoin

‘Koersdaling Bitcoin zet door, maar is nodig voor een gezonde markt’

De Bitcoin koers is de week van 11 december niet goed begonnen met een daling van ruim 5 procent. Op het moment van schrijven klokt de grootste munt van de markt binnen op een koers van 41.400 dollar. On-chain data laat echter zien dat Bitcoin er nog altijd sterk voorstaat en dat de bulls mogelijk een nieuwe poging zullen wagen om de koers weer boven de 44.000 dollar te krijgen.

Raakt Bitcoin oververhit?

Op de blockchain is er echter ook wat bewijs van oververhitting te vinden als het om de Bitcoin koers gaat.

Sinds Bitcoin boven de 40.000 dollar is gekomen, is er volgens Julio Moreno sprake van enige mate van oververhitting. Dat betekent dat we meestal een terugval nodig hebben om de overmatige speculatie weer uit te wassen, zoals dat zo mooi heet.

Ook als we naar de zogenaamde Crosby Ratio kijken is het niet vreemd dat de bulls even op adem moeten komen. Volgens deze indicator is de koers momenteel “overstrekt” wat betekent dat dalingen de meest waarschijnlijke volgende stap zijn.

Wat dat betreft is het niet vreemd dat we die dalingen nu gezien hebben en nu is het weer aan de bulls om het positieve momentum op te pakken en door te gaan waar ze gebleven waren.

Sterke weerstand rond 44.000 dollar

Verder is duidelijk dat Bitcoin sterke weerstand heeft gekregen rond de koers van 44.000 dollar.

De zogenaamde Golden Multiplier van Lookintobitcoin laat zien dat de groene lijn in de grafiek over het algemeen een sterke weerstand is voor de Bitcoin koers.

Het is nu wachten op het moment dat we die lijn met overtuiging doorbreken, zodat we de paarse lijn in de grafiek kunnen aantikken. Dat zou dan vervolgens de top van de volgende bullmarkt kunnen worden, zoals in het verleden vaak bleek.

De weerstand rond de koers van 44.000 dollar wordt onderstreept door on-chain data. In de bovenstaande afbeelding is duidelijk te zien hoe er rond de koers van 44.000 dollar een grote berg aan verkoopdruk bestaat voor de Bitcoin koers.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin ETF’s zetten succes voort met meer dan $300 miljoen aan instromen
Duitsland voltooit $3 miljard Bitcoin-verkoop: positief nieuws voor BTC koers
Aantal crypto-gebruikers wereldwijd zal binnen twee jaar groeien tot 1 miljard
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen