crypto crash
Bitcoin

‘Koop de dip’ uitspraken schieten omhoog op socials na correctie Bitcoin

Het aantal keren dat we “koop de dip” voorbij zien komen op Reddit, Twitter, 4chan en Bitcoin Talk is over de afgelopen twee dagen verdubbeld. Bitcoin is op het moment van schrijven naar het laagste niveau in twee maanden gevallen en het sentiment is eventjes niet om over naar huis te schrijven.

Kans om goedkoop Bitcoin te kopen?

“De massa laat signalen zien dat dit een koop de dip kans is”, aldus Santiment in een post op Twitter. “Idealiter wachten we op het wegvallen van hun enthousiasme. De tijd om te kopen is als zij ongeduldig en sceptisch zijn.”

Tom Lee, de oprichter van Fundstrat, vertelde CNBC op 1 juli dat een groot deel van het negatieve sentiment het gevolg is van Mt. Gox, dat klaar is om 9 miljard dollar aan Bitcoin op de markt los te laten.

“Mt. Gox hing al jaren over de markt en dat gaat in juli verdwijnen. Om die reden verwacht ik dat we een scherp herstel krijgen in de tweede helft van het jaar”, aldus Tom Lee.

Ander negatief nieuws komt van de Bitcoin ETFs, die van de laatste 18 handelsdagen maar 6 positieve dagen mochten opschrijven; aldus de data van Farside Investors.

Is dit wel de bodem?

Niet iedereen is ervan overtuigd dat we op de bodem zitten met Bitcoin. Kudret Ayyldr van GCM Investment denkt dat de bodem weleens op 48.000 tot 50.000 dollar kan liggen.

Wat het sentiment betreft geeft de Fear & Greed Index momenteel een score van 44/100 af. Daarmee zitten we nog steeds in de “angst” zone met Bitcoin.

Op 25 juni viel de index naar het laagste niveau in 18 maanden met een score van 31/100. Sindsdien zweven we tussen de 30 en 53 met de Fear & Greed Index.

Het lijkt voor Bitcoin vooral cruciaal dat de inflatie begint te zakken. Volgende week krijgen we daar weer belangrijke data over. Als de inflatie dan ook wat lager uitvalt dan verwacht of in ieder geval een dalende trend laat zien, dan kan de Federal Reserve in september beginnen met het verlagen van de rente.

Dat zou goed zijn voor Bitcoin.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Meer verkoopdruk: Genesis stuurt $720 miljoen aan Bitcoin naar Coinbase
Crypto analist is hoopvol over Bitcoin koers, maar er is één kanttekening
S&P 500 daalt – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen