Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
Het bezit van crypto valuta wordt nog steeds als een risico beschouwd door institutionele beleggers. Zo bleek uit een rapport van het KPMG, op 2 maart. Het bedrijf schat dat er sinds 2017 meer dan $9,8 miljard aan crypto is gestolen.
Uit de gegevens blijkt dat slordige beveiliging en slecht geschreven reglementen de oorzaak waren van de meeste diefstallen. Institutionele beleggers stoppen Bitcoin en Ethereum in hun wallets, waardoor de tokens een kritieke kwestie worden, stelt KPMG.
De behoefte om aan deze marktvraag te voldoen heeft geresulteerd in verschillende bedrijven die custody services aanbieden. Deze service komt zowel van de traditionele bedrijven zoals Fidelity en Intercontinental Exchange, als crypto bedrijven zoals Coinbase en Gemini.
Sal Ternullo, één van de auteurs van het rapport, legde uit dat het gebrek aan goede bewaring een grote zorg is voor institutionele beleggers. Hij zei het volgende:
“Institutionele beleggers willen geen risico lopen. Ze zullen alleen crypto tokens kopen mits hun waarde niet op dezelfde manier beschermd kan worden als hun contanten, aandelen en obligaties.”
Doordat cryptocurrencies gedecentraliseerd zijn, zijn ze vaak gemakkelijker te stelen. Het eigendom van crypto’s is eenvoudig gedefinieerd als het simpelweg kennen van de privésleutel. Soms heb je zelfs geen identificatie plicht.
Hoewel niet alle exploitaties de werkelijke privésleutels in gevaar brengen, is het voldoende beveiligen van fondsen een uitdaging voor bestaande beheerders en crypto exchanges. Maar liefst twaalf crypto exchanges zijn in 2019 gehackt. Ook Binance is voor bijna $300 miljoen bestolen.
Toegewijde beheerders bevinden zich volgens KPMG in een positie waarin ze enorm kunnen profiteren van de groei van het crypto ecosysteem. Het bedrijf schreef:
“Naarmate crypto assets groter worden, hebben beheerders een geweldige kans om te profiteren. Ze kunnen bijvoorbeeld vergoedingen voor hun management vragen. Dit voor het leveren van eenvoudige bewaarservices. Daarnaast kunnen ze ook diensten aanbieden die alleen mogelijk zijn in het opkomende crypto ecosysteem.”
Het rapport meldde ook de noodzaak om de nalevingsmethoden voor het opslaan van crypto valuta’s voor klanten te verbeteren. Anti-witwassen en know your customer (KYC) moeten worden nageleefd door alle deelnemers. Dit geldt ook voor banken en exchanges. Maar zelfs voor gevestigde instellingen die alle regels goed naleven, is KPMG van mening dat hun methodes beter kunnen.