kraken exchange
Exchange

Kraken gaat naast crypto ook aandelen aanbieden

De Amerikaanse crypto beurs Kraken heeft plannen aangekondigd om uit te breiden naar de aandelenhandel. Volgens een bericht van Bloomberg is het bedrijf voornemens om een nieuwe divisie op te zetten, genaamd Kraken Securities. Deze nieuwe tak zal handelsmogelijkheden aanbieden in aandelen die genoteerd zijn op zowel de Amerikaanse als de Britse markten. Het is de bedoeling dat deze nieuwe service volgend jaar gelanceerd wordt.

Kraken’s gedurfde stap naar aandelen

Bloomberg meldt dat Kraken, een beurs die oorspronkelijk in 2011 is opgericht als cryptocurrency-beurs, al de benodigde vergunningen heeft verkregen om in het Verenigd Koninkrijk aandelen aan te bieden. In de Verenigde Staten wacht echter nog een aanvraag bij de Financial Industry Regulatory Authority (FINRA) op goedkeuring.

Kraken volgt het principe van diversificatie, ofwel “zet niet al je eieren in één mandje”, bij het nastreven van aandelenaanbiedingen in deze jurisdicties.

Na de aankondiging kwamen er veel reacties op het platform X (voorheen Twitter). Een gebruiker genaamd Crypto Chase noemde het een “slimme zet”, en Eric Kasanowski voegde toe: “Kraken overbrugt de kloof tussen de oude en de nieuwe wereld. Een slimme strategie!”

Een gebruiker met de naam Dabid bracht echter enig historisch perspectief aan. Hij merkte op dat sommigen denken dat Kraken risico’s loopt door zich op de aandelenmarkt te begeven, zeker gezien het feit dat Kraken zijn NFT-platform introduceerde vlak voordat de prijzen daalden. Toch gelooft hij dat als er een beurs is die deze uitdaging aan kan, het Kraken wel is.

In juli besloot Kraken om XRP opnieuw te noteren, na een juridische overwinning van Ripple tegen de SEC. Dit zou de reputatie van Kraken positief kunnen beïnvloeden, maar recente ontwikkelingen kunnen sommige mensen wellicht een andere kijk op Kraken geven.

De beslissing van Kraken om aandelen aan te bieden, zal waarschijnlijk door velen worden toegejuicht. Dit komt omdat cryptocurrency-beurzen wereldwijd streven naar bredere acceptatie en proberen het stigma te vermijden dat gepaard gaat met betrokkenheid bij geldwitwassen en andere criminele activiteiten.

Exchange nieuws

Coinbase wil toegang tot privé-communicatie SEC voorzitter
Rho Markets herstelt van Oracle-fout: $7,6 miljoen aan stablecoins teruggegeven
WazirX kondigt premieprogramma aan na aanzienlijke cyberaanval
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen