Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Kraken maakt comeback in Japan

Kraken, de populaire cryptocurrency exchange uit San Francisco, de Verenigde Staten (VS), heeft bekend gemaakt dat het haar activiteiten in Japan gaat oppakken. De cryptocurrency exchange is nu namelijk geregistreerd als ‘Crypto Asset Exchange Service Provider’ in het land, en mag hiermee in Japan opereren als crypto exchange.


Verlaten en deelnemen Aziatische markt

Kraken heeft in 2018 al deelgenomen aan de Aziatische markt, maar moest destijds de markt gedwongen verlaten. Dit omdat de toezichthouders destijds de gehele cryptocurrency-industrie in het land onder de loep namen. Dit als gevolg van de hack van de destijds populaire Coincheck-exchange. Naar verluidt zou hier circa $530 miljoen gestolen zijn, wat ertoe leidde dat de regelgeving in het geografische gebied enorm werd aangescherpt.

Nu, ruim 2 jaar later, heeft Kraken echter weer een vergunning gekregen om te mogen opereren in het land, dit maal via zijn Japanse dochteronderneming ‘Payward Asia Ltd.’.


Ondersteuning 5 crypto’s

In eerste instantie zullen 5 crypto’s worden ondersteund op het nieuwe platform, namelijk Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) en Ripple (XRP). Deze zullen verhandelbaar zijn in zowel crypto-naar-crypto betalingen als fiat-naar-crypto betalingen. In dit geval wordt dan de Japanse Yen als fiat-valuta gebruikt, wat niet onverwacht is.

Het nieuwe handelsplatform zal vanaf volgende week beschikbaar zijn, aldus een vertegenwoordiger van Kraken. Vanwege de gezonde marktomgeving vindt Kraken 2020 het beste jaar om haar diensten uit te breiden in Japan.

Iedereen die gebruik wil maken van het platform zal een nieuw account aan moeten maken. Dit moet omdat er geen optie is om een account over te dragen. Dus zelfs gebruikers die bij Kraken klant waren voor april 2018, toen Kraken de markt verliet, moeten nu verplicht een nieuw account aanmaken. Mogelijk vanwege de aangescherpte regelgeving. Mogelijk worden naar verloop van tijd nieuwe cryptocurrencies ondersteunt op het nieuwe handelsplatform. Er is echter nog niet bevestigt of dit het geval gaat zijn, en zo ja, welke crypto’s dan ondersteunt zullen worden.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten