Kraken: verschuiving in rijkdom laat Bitcoin naar $350k stijgen

Jonge mensen in de hele wereld, die op dit moment opgesloten zitten in hun huis, gaan de komende jaren bijna $70 biljoen dollar erven van babyboomers. Het onderzoeksteam van crypto exchange Kraken heeft een nieuw rapport uitgebracht met de titel: ‘Erven van dollars & verkrijgen van Bitcoins: Hoe de verschuiving van geld de Bitcoin adoptie gaat helpen’

Volgens het rapport zouden Amerikaanse millenials, als ze ten minste vijf procent van hun geërfde rijkdom zouden investeren in Bitcoin, de prijs van de munt in 2044 tot boven de $350.000 kunnen brengen. Dit zou de nieuwe generatie in feite $70 biljoen kunnen opleveren over een investering van $971 miljard.


Jonge generaties hebben vertrouwen in Crypto

Bitcoin heeft de afgelopen 10 jaar enorm aan populariteit gewonnen. Echter, het lijkt erop dat oudere generaties nog steeds minder affiniteit hebben met de digitale valuta. Deze zijn vaak niet bereid om cryptocurrency te omarmen.

Het rapport van Kraken kijkt naar de gegevens over deze kloof. Ook gaan de onderzoekers dieper in op de culturele profielen van de Generatie X en Millenials en hoe hun opvoeding hun kijk op Bitcoin heeft beïnvloed.

“… oudere generaties hebben een minder gunstige kijk op Bitcoin dan Millennials en Gen Xer’s. Ongeveer 55% van Millennials en 41% van Generation X’ers die bekend is met ten minste één cryptocurrency, spraken hun overtuiging uit dat cryptocurrencies vóór 2030 ‘zeer’ of ‘enigszins’ algemeen geaccepteerd zullen worden voor legale transacties. “

Nu veel oudere Amerikanen op het punt staan ​​met pensioen te gaan, suggereert het rapport dat jongere generaties die niet alleen meer bekend zijn met, maar meer accepteren van Bitcoin, in de toekomst meer opties zullen hebben om te investeren.

“… een onevenredig percentage van de millennials en generatie X’ers zal in de nabije toekomst de drijvende kracht blijven achter de adoptie van cryptocurrency. Hoewel dit gedeeltelijk kan worden verklaard door het feit dat beide generaties een grotere technologische voorsprong hebben op de ouderen, moeten we ook bedenken dat de huidige volatiliteit van Bitcoin ongeschikt is voor individuen die in de buurt komen of met pensioen gaan. “


De verschuiving in rijkdom

Babyboomers in de Verenigde Staten beheersen momenteel ongeveer 57% van de totale rijkdom, waarvan $50 biljoen in de komende twee jaar zal worden overgedragen aan Millennials en Gen Xers. Deze herverdeling wordt de “Great Wealth Transfer” (De grote verschuiving in rijkdom) genoemd.

Als jongere mensen slechts 1% van deze rijkdom zouden gebruiken om vervolgens in Bitcoins te investeren, zou de prijs in 2044 kunnen oplopen tot $70.000, zo niet meer. Dit is alleen gebaseerd op investeerders in de Amerika, wat betekent dat de werkelijke cijfers gemakkelijk veel hoger zouden kunnen zijn.


Ben je geïnteresseerd om Bitcoins te kopen? Doe dit dan bij de goedkoopste aanbieder van Nederland. Als je via de onderstaande knop een account maakt handel je gratis voor de eerste 1000 euro.

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken