kraken
Exchange, Regulatie

Kraken verzet zich tegen aantijgingen van de SEC en ziet crypto’s niet als effecten

De grote cryptocurrency exchange Kraken verzet zich tegen de aantijgingen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). In een officieel antwoord aan de SEC stelt het bedrijf dat de autoriteit onterecht digitale activa als effecten heeft bestempeld. Deze kwestie leidde in 2023 tot een rechtszaak tegen Kraken.

Mogelijke gevolgen SEC rechtszaak

Een juridische strijd met de SEC kan serieuze gevolgen hebben voor zowel Kraken als de bredere cryptomarkt. De SEC overweegt een forse boete op te leggen aan de in San Francisco gevestigde exchange. Daarnaast zouden de aantijgingen ertoe kunnen leiden dat populaire cryptocurrencies van het platform worden verwijderd, wat een negatief effect kan hebben op de prijzen van verschillende altcoins. Momenteel ziet de SEC een aantal belangrijke cryptomunten, waaronder Solana (SOL), Polygon (POL) en Cardano (ADA), als effecten.

In het antwoord aan de SEC benadrukt Kraken dat het herhaaldelijk heeft geprobeerd samen te werken met de toezichthouder, maar zonder succes:

“Kraken heeft geprobeerd samen te werken met de SEC om registratie mogelijk te maken. Helaas zijn de inspanningen van de industrie op elke stap geblokkeerd, aangezien de SEC ervoor heeft gekozen om een strategie van strijd te volgen met haar zuster toezichthouders, terwijl de voorzitter toegaf dat de benodigde handhavingsbevoegdheden niet bestonden.”

Kraken verdedigt zich in rechtszaak

Kraken bereidt zich voor op een juryrechtspraak tegen de SEC, met steun van senator Cynthia Lummis. Lummis bekritiseerde de SEC voor het “handhaven zonder duidelijke regelgeving”. Kraken baseert zijn verdediging op de Howey-test en stelt dat de SEC niet kan bewijzen dat de betrokken cryptocurrencies als effecten moeten worden beschouwd. Ondertussen hebben verschillende Amerikaanse staten crypto bedrijven verdedigd tegen de vermeende misstanden van de SEC.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Regulatie nieuws

Fed verlaagt rente onverwacht met 0,50%: Positieve reactie op beurzen en cryptomarkt
Peter Schiff waarschuwt voor gevolgen van aanstaande Amerikaanse renteverlagingen
Hongkong werkt aan AI-richtlijnen voor de financiële sector
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten