Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
Onderzoekers van de Universiteit van Stanford hebben een prototype ontwikkeld voor omkeerbare transacties op Ethereum. Dat is bijzonder, omdat blockchain technologie juist bedacht is om onomkeerbare transacties mogelijk te maken. Volgens de onderzoekers van Stanford is hun uitvinding een oplossing om de impact van crypto-diefstal te verlagen.
De grote vraag is of we dit als crypto-gemeenschap wel nodig hebben. Als het straks mogelijk is om praktisch iedere transactie op Ethereum terug te draaien, in hoeverre is er dan nog sprake van een decentraal platform. In principe lijkt dit een overbodige toevoeging voor Ethereum. Als mensen graag willen handelen in financiële assets waar gecentraliseerde partijen de volledige controle over hebben, dan zijn daar al mogelijkheden voor.
De nieuwe standaard van de Universiteit van Stanford maakt het “in een kort tijdswindow” mogelijk om bepaalde transacties terug te draaien. Niet iedere transactie op de Ethereum-blockchain, maar transacties van tokens die meedoen aan de nieuwe tokenstandaard. Het gaat dus om een keuze die projecten zelf kunnen maken. Als fondsen gestolen worden, dan kunnen gebruikers een “bevries-verzoek” indienen.
Dat verzoek wordt dan opgevolgd door de samenstelling van een decentrale groep rechters. Die groep van rechters moet dan stemmen “binnen één of twee dagen” over het toestaan of afwijzen van het bevries-verzoek. Voor NFTs werkt dit allemaal redelijk eenvoudig. Hiervoor hoeven de rechters in principe alleen maar te kijken wie de token in kwestie bezit. In het geval van fungible tokens is dat anders.
Fungible tokens zijn in duizenden kleine delen op te splitsen en te verdelen over verschillende accounts, ze kunnen door een Privacy Mixer gehaald worden of bij een decentrale beurs worden doorverkocht. Ook daar pretenderen de onderzoekers een oplossing voor het hebben met een algoritme dat een standaard-procedure heeft voor het bevriezen, traceren en vastzetten van gestolen fondsen.
Ontdek waarom Ethereum een veelbelovende investering is. Met 74,7% van de adressen als lange termijn houders, groeit het vertrouwen in het Ethereum-netwerk.
Ontdek waarom analisten optimistisch zijn over de toekomst van Ethereum. Kom meer te weten over de huidige prijs en de mogelijke groei naar $7.000 in 2025.
Ontdek waarom Ethereum (ETH) moeite heeft om Bitcoin (BTC) bij te houden. Leer meer over de dalende trend en de gevolgen voor altcoins.
Cryptomarkt en aandelen dalen scherp door stijgende obligatierentes en economische zorgen. Bitcoin en altcoins verliezen fors, technologiebedrijven onder druk.
Ontdek waarom je meer dan 2.601 XRP nodig hebt om tot de top 10% houders te behoren volgens een expert.
Elon Musk waarschuwt dat zijn plannen om inflatie te bestrijden de vraag naar Bitcoin kunnen verminderen. Ontdek de mogelijke impact.