Bitcoin,

Kunnen we al een entry op Bitcoin (BTC) maken?

Wat een week! In onze telegram groep hebben wij prachtige winsten geboekt door de moves van Bitcoin! Wil je hier ook in? Join hier: @newsbit_crypto Zoals ik in het vorige artikel had geschreven zou ik jullie in de telegram groep laten weten wanneer het interessant was om Bitcoin te kopen. Dat heb ik gedaan en daardoor hebben we een prachtige winst van maar liefst 6-7% behaald!

Wel is het jammer om te zien dat het artikel van vorige week toch anders in uitgespeeld. We hebben namelijk de aangegeven supportzone niet geraakt, maar zijn wel verder gaan stijgen. Toch heeft dat niet veel verschil gehad omdat wij toch posities hadden ingenomen. Vandaag ga ik jullie weer mijn visie geven op Bitcoin en wat we kunnen verwachten!


Waarom hebben wij toch een trade genomen?

BTC had hier veel support. Op de 4H was er een mooie hammer gevormd die het teken aangaf dat de bulls aanwezig waren. Wij hadden aangeven dat als je een entry wilde maken dat dat kon in de groene zonen met een SL onder de vorige low ($9.854). Het eerste verkoop punt was $10.126. Mochten we die behalen en de resistance breken dan was een stijging naar de andere targets aannemelijk (gele blokjes). Kortom was dit een prima kans op een gokje op te wagen aangezien het risico minimaal was!


Before

Before

After

After

Hoe zien de scenario’s eruit?

Ik ga jullie kort eventjes latenzien wat we nu kunnen verwachten van Bitcoin. Daarbij wil ik allereest vooropstellen dat het nu analyseren van Bitcoin erg lastig is! De afgelopen dagen/weken hebben wij gezien dat BTC veel gemende signalen afgeeft! Daarom is het zo belangrijk dat we nu naar twee perspectieve kijken. Aangezien een onverwachtse move down net zo goed een stophunt (stop loss aantikken en daarna stijgen) kan zijn en dat we daarna weer verder stijgen.

Wat we op de daily zien is dat Bitcoin de resistance op $11.751-$12.023 heeft proberen te breken maar is teruggedrukt. Ook hebben we de resistance trendline gebroken!

resistancetrendline

Bullish

Hoe ziet ons bullish scenario eruit? Wat dat in houdt is dat de gebroken trendlijn nu als support moet dienen. Als die dat doet dan kunnen eventueel bouncen en de resistance breken waar we nu tegenaan lopen.

Wat we dan kunnen zien is dat we eerst de vorige high gaan testen op $12.191-$12.348. Vanuit daar gaan wij naar de volgende resistance op $13.000.

bullish

Bearish

Iets waar we als eerst naar kijken als we een flinke stijging hebben gehad. Wat is de kans dat we van af hier down gaan en wat zijn de gevolgen daarvan?

Mocht de daily candle zo sluiten betekent dit dat wij een rejection hebben gehad van de resistance en dat is bearish.

bearish

Als die candle zo sluit is de kans klein dat we de trendline support nog behouden dus dan kunnen we down gaan naar de blauwe supportzone op $10.963-$10.743. Mochten we van uit daar mooie price action hebben dan zouden we een oplevering kunnen krijgen (die support is dus interessant voor een entry). Zelf denk ik dat als we een correctie krijgen dat het erg belangrijk is om boven de $10.963-$10.743 te blijven! Dit was namelijk een flinke resistance zone die erg sterk was.

Zelf hoop en denk ik niet dat we die niet zomaar breken. Mocht dat wel gebeuren gaan we verder down naar de $10.368-$10.093. Die supportzone heeft confluence van de 618 en 705 fib levels. Deze support is daarom extra betrouwbaar.

Confluence Fib Levels

Wat nu?

Op dit moment doe ik zelf eventjes niks. Ik wacht zelf eventjes af wat er gaat gebeuren bij deze resistance en of we hem breken of niet. Mocht ik een entry gaan maken op Bitcoin dan laat ik jullie dat gelijk weten in de telegram groep! Ook hou ik jullie daar op de hoogte van andere coins en hoe we er nu voorstaan!

 

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins