Bitcoin, ethereum, BTC, ETH
Ethereum

Lancering van Ethereum ETFs kan Bitcoin koers onder druk zetten

Charles Edwards van Capriole Investments denkt dat de lancering van de Ethereum ETFs in een zwakke markt de Bitcoin koers onder druk kan zetten. Hij denkt dat het investeerders kan verleiden om te diversificeren. “Het was beter geweest om alleen een Bitcoin ETF te hebben in 2024”, aldus Charles Edwards tegenover Cointelegraph.

Ethereum ETF zorgt voor afleiding

Edwards is van mening dat de nieuwe Ethereum ETFs alleen maar voor afleidingen zorgen voor investeerders die al in Bitcoin investeerden. “De huidige Bitcoin ETF holders op het institutionele niveau denken dat ze een beetje moeten diversificeren en de Ethereum ETF moeten komen. Zonder nieuwe stromen in de hele markt creëert dat verkoopdruk op Bitcoin”, zo is de mening van Edwards.

Sinds de Bitcoin ETFs lanceerden op 11 januari haalden zij ongeveer 17,53 miljard dollar aan kapitaal binnen; zo blijkt uit de data van Farside.

Tot nu toe heeft de lancering van de Ethereum ETFs nog weinig impact op de dominantie van Bitcoin. Die is met een stijging van 0,07% redelijk stabiel gebleven over de afgelopen 24 uur. Hoewel de Spot Bitcoin ETFs op die dag een uitstroom van 73 miljoen dollar genereerden, werden er de twee daaropvolgende dagen instromen van 44,5 en 31,1 miljoen dollar gerealiseerd.

Toch denk Edwards nog altijd dat de lancering van de Ethereum ETFs in een enigszins zwakke markt “of zeker geen sterke”, niet echt een goed idee was. Dat creëert volgens hem onzekerheid over de juiste kapitaalverdeling.

Geen katalysator voor stijgingen

Daarbij ziet Edwards op dit moment geen sterke katalysator voor koersstijgingen. Wat dat betreft moeten we het de komende maanden mogelijk doen met zijwaartse koersactie voor Bitcoin.

Sinds de lancering van de Ethereum ETFs is de koers van de munt van Vitalik Buterin met bijna 10% gedaald. Ten opzichte van Bitcoin daalde de Ethereum koers nog iets meer. Wat dat betreft kunnen we nog niet zeggen dat de lancering van de ETFs echt positief is geweest voor Ethereum.

Net als Edwards denken sommige analisten, waaronder de bovenstaande Julio Moreno, dat deze ontwikkeling er de komende weken heel anders uit kan zien. “Net als met de start van Bitcoin, zijn de Ethereum ETFs begonnen met een ‘verkoop-het-nieuws’-reactie”, zo schreef Julio Moreno op Twitter.

Zodra deze uitstromen stoppen, zo is het oordeel van Michaël van de Poppe, kan de markt weer omkeren en beginnen te stijgen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Ethereum nieuws

Ethereum loopt flink achter op Bitcoin sinds Proof-of-Stake overgang
Bitcoin en Ethereum ETF’s verliezen opnieuw tientallen miljoenen dollars
Zwitserlands vierde grootste bank betreedt cryptomarkt met handel in Bitcoin en Ethereum
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?