ripple, xrp, donker
Ripple

Lancering van Ripple’s RLUSD stablecoin nabij: Wat betekent dit voor XRP?

Veel XRP-enthousiastelingen kijken vol verwachting uit naar de lancering van Ripple’s eigen stablecoin, RLUSD. Hoewel de exacte lanceringsdatum nog niet is aangekondigd, lijkt het slechts een kwestie van tijd.

On-chain gegevens tonen al veelbelovende ontwikkelingen, waarbij miljoenen RLUSD-tokens zijn gemint. Ripple CEO Brad Garlinghouse hintte daarnaast dat de lancering binnenkort zal plaatsvinden.

Uit recente data van het blockchain-analyseplatform CryptoQuant blijkt dat het totale aanbod van RLUSD inmiddels is gestegen tot $47,4 miljoen. Van deze tokens is 73,4% gemint op het XRP Ledger (XRPL) en de resterende 26,6% op het Ethereum (ETH) netwerk.

Testfase

Het minten van RLUSD bevindt zich nog steeds in de testfase en de stablecoin is nog niet beschikbaar voor het grote publiek. De snelle ontwikkelingen wijzen echter op een nabije lancering. In minder dan drie weken is de hoeveelheid RLUSD met maar liefst 2.788% toegenomen. Ripple richt zich momenteel op het testen van grote transacties met RLUSD tussen verschillende accounts. Zo werden op 13 oktober bijvoorbeeld 3,5 miljoen en 4,5 miljoen RLUSD verplaatst tussen twee specifieke adressen.

Enthousiasme rondom RLUSD

Met de recente ontwikkelingen binnen het Ripple-netwerk voorspelt Ben Armstrong, beter bekend als BitBoy in de cryptowereld, een sterke toekomst voor XRP. De populaire YouTuber verwacht dat investeerders over vijf jaar spijt zullen hebben dat ze niet meer XRP hebben gekocht. Armstrong wijst op de aanstaande lancering van de RLUSD stablecoin en de mogelijke komst van XRP Exchange Traded Funds (ETF’s) als belangrijke factoren. Daarnaast ziet hij een eventuele beursgang van Ripple als een extra katalysator voor een aanzienlijke waardestijging van XRP.

Ondanks de huidige koers van ongeveer $0,54 en de lopende rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), blijft BitBoy optimistisch. Hij voorspelt dat XRP de komende jaren een marktkapitalisatie van biljoenen dollars kan bereiken.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Ripple nieuws

Ripple-CEO Garlinghouse steunt Bitnomial in juridische strijd tegen SEC
Waarom de XRP koers naar $1.000 kan stijgen als het SWIFT vervangt
BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Waarom vandaag 14:30 cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk