bitcoin koers
Bitcoin

Larry Lepard: ‘Bitcoin uiteindelijk naar koers van 10 miljoen dollar’

Je hebt mensen met vertrouwen in de toekomst van Bitcoin en je hebt mensen met vertrouwen in de toekomst van Bitcoin. Larry Lepard van de in Boston gevestigde investeringsfirma Equita Management Associates heeft een gigantische bak vertrouwen in Bitcoin. Lepard verwacht het einde van de regeerperiode van de Amerikaanse dollar en een gouden periode voor Bitcoin.

Einde dollar binnen 10 jaar

In een interview met Kitco News voorspelt Lepard dat de Amerikaanse dollar binnen de komende 10 jaar zal omvallen. Het einde van de dollar zal volgens hem niet alleen voor een wisseling van de wacht, maar ook voor een gigantische boost van de Bitcoin koers zorgen.

Hoe meer mensen zien dat de waarde van de dollar afbrokkelt, hoe meer mensen er volgens Lepard over zullen stappen op alternatieven als Bitcoin, goud en vastgoed. Het grote voordeel van Bitcoin ten opzichte van goud is volgens Lepard de gelimiteerde hoeveelheid van 21 miljoen Bitcoin.

Volgens. Lepard zal deze schaarste centraal staan bij de lange termijn koersstijgingen van Bitcoin. “Als Bitcoin morgen naar 100.000 dollar doorschiet, dan komen er alsnog niet meer bij. Hoe meer mensen voor Bitcoin kiezen als spaarmiddel, hoe hoger de waarde van de munt”, aldus Lepard.

10 miljoen dollar per Bitcoin

Hoewel Lepard ook erkent dat het pad van Bitcoin volatiel zal zijn, met significante correcties, blijft hij vertrouwen houden in de technologie en het succes op de lange termijn. Uiteindelijk verwacht hij een koers van 10 miljoen dollar per Bitcoin.

Overheden ziet hij als een potentiële hobbel op de weg voor de digitale munt. Zij kunnen volgens hem het proces vertragen door het moeilijker te maken om in- en uit te stappen.

Ondanks die uitdagen verwacht Lepard vooral dat dergelijke ingrepen van de overheid demonstreren hoe krachtig en weerbaar Bitcoin is voor aanvallen van buitenaf. Uiteindelijk zal dat de positie van Bitcoin op het financiële wereldtoneel, volgens hem, alleen maar meer solide maken.

Bitcoin nieuws

Duitse Bitcoin verkoop doet de Bitcoin koers dalen
Duitse recherche verkoopt meer dan $195 miljoen aan inbeslaggenomen Bitcoin
Trump ontvangt miljoenen in Bitcoin van bekende crypto tweeling
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen