Exchange

Lazio Roma gaat samenwerking aan met crypto exchange StormGain

De Italiaanse voetbalclub SS Lazio gaat een samenwerking aan met de crypto exchange StormGain.


De samenwerking met StormGain

Nog een grote voetbalclub betreedt de crypto wereld door een partnerschap aan te gaan met een crypto exchange. SS Lazio, een grote Italiaanse voetbalclub, tekende een meerjarige deal met cryptoplatform StormGain.

Bij de aankondiging van het nieuws op 16 september zei StormGain dat het nu de officiële cryptohandelpartner van SS Lazio is. Volgens het bedrijf zal de nieuw aangekondigde deal StormGain en Lazio in staat stellen om de betrokkenheid van fans te vergroten door middel van unieke weggeefacties. Een voorbeeld hiervan is en exclusieve VIP-suite bij thuiswedstrijden van Lazio.

Als onderdeel van het initiatief biedt StormGain toegang tot privé rondleidingen en evenementen in het Stadio Olimpico. Dit is de belangrijkste en tevens grootste sportfaciliteit van Rome. Het is het thuisstadion van AS Roma en Lazio Roma.

Hoewel de aankondiging weinig informatie geeft over hoe de crypto precies zal worden gebruikt binnen het partnerschap, liet StormGain-CEO Alex Althausen doorschemeren dat het een groot deel van de samenwerking is:

“Door deze sponsoring zijn we verheugd om samen de wereld van crypto handel en voetbal te betreden. Bovendien kijken wij er naar uit veel opwindende voordelen te bieden aan onze klanten. Zij kunnen exclusieve toegang winnen tot de wedstrijden en kans maken op unieke prijzen. Met dank aan StormGain.”

Al langer actief in de crypto wereld

Marco Canigiani, evenementdirecteur bij SS Lazio, legde uit dat het partnerschap de ‘innovatieve positionering’ van de club zal versterken. Er komen meer fanprojecten en het gaat Lazio helpen internationaal uit te breiden.

StormGain werd gelanceerd in juli 2019. Het is een gecentraliseerde exchange geregistreerd op de Seychellen. De exchange vergemakkelijkt de handel in belangrijke crypto valuta’s zoals Bitcoin, Ether, XRP, Bitcoin Cash en Litecoin.

Daarnaast is dit partnerschap van SS Lazio niet het eerste uitstapje van de club naar blockchain en crypto. In maart 2020 werkte het voetbalteam samen met Sorare, een aanbieder van blockchain voetbalspellen. Dit deed het om getokenized spelerskaarten op de Ethereum blockchain te lanceren.