NFT Nieuws

Ledger wallet voegt DeFi-trackingfunctie toe

De hardware-wallet ontwikkelaar Ledger heeft een nieuwe functie aangekondigd waarmee gebruikers de waarde van hun activa mee kunnen volgen.

Meer dan 1.000 DeFi-protocollen over 10 blockchains

Ledger is een samenwerking aangegaan met Merlin, een gedecentraliseerde financiële (DeFi) portfolio-tracker. Samen brengen ze live DeFi-prestatieanalyses naar alle gebruikers van Ledger Live. Via de app kun je ook verbinding maken met Ledger’s cold storage wallets en de app bedient inmiddels ruim 5 miljoen gebruikers.

Met de nieuwe DeFi-tracker kunnen gebruikers meer dan 1.000 DeFi-protocollen over 10 blockchain-netwerken verbinden. Alle gebruikers die dat willen kunnen eenvoudig toegang krijgen tot de prestatiestatistieken en de winst- en verliesrapporten van een door hun te kiezen protocol. Er zullen ook nog andere rapporten beschikbaar gesteld worden, hierbij valt te denken aan rapporten over onder andere het gasverbruik.

Deze gegevens zou investeerders beter moeten helpen te navigeren in alles wat tot hun beschikking staat. Elie Azzi, de mede-oprichter van Merlin by VALK zei hierover het volgende:

Het is een uitdaging voor hen om al hun handelsgegevens te verzamelen zonder meerdere keren verbinding te maken met elk afzonderlijk platform, wat hen aan risico’s kan blootstellen.

Decentralisatie herstellen mét transparantie

Volgens Azzi hebben de (grote) hacks en andere schandalen van het afgelopen jaar laten zien dat de crypto-ruimte gecompromitteerd is door de aanvankelijke decentralisatie ervan. Naarmate de ruimte weer op gang komt, proberen zowel gebruikers als bedrijven decentralisatie te herstellen met transparantie als bouwstenen:

Er is nog nooit een sterker argument geweest voor DeFi en voor open, transparante en betrouwbare oplossingen, waarop crypto altijd fundamenteel is gebouwd.

De nieuwe functie stelt investeerders van Merlin ook in staat om liquiditeitsprovidervergoedingen en -beloningen rechtstreeks vanaf de interface te claimen, zonder het platform te hoeven verlaten. De vice-president internationale ontwikkeling bij Ledger, Jean-François Rochet, heeft als slot aangegeven dat al deze nieuwe integraties de gebruikerservaring helpen stroomlijnen.

NFT nieuws

Data: Web3-makers ontvangen minder voor royalty’s dan verwacht
Cryptobeurs Kraken gaat F1-team Williams Racing sponsoren
Europese DeFi-startups zagen 120% meer durfkapitaalinvesteringen in 2022
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden