Stablecoin

Liefdadidheid en Stablecoins zorgen voor betekenisvolle crypto-adoptie, aldus CZ

De oprichter van Binance, Changpeng Zhao (CZ), heeft tijdens de virtual blockchain week verteld dat stablecoins en liefdadigheidsprojecten een zinvolle acceptatie van cryptocurrency kunnen bevorderen.


Zinvolle acceptatie

Tijdens een chat-sessie met de hosts van de virtual blockchain week gaf CZ aan dat volgens hem op crypto gebaseerde liefdadigheidsprogramma’s wereldwijd voor een zinvolle acceptatie van cryptocurrency kunnen gaan zorgen. Het is volgens hem ook vrij simpel:

“Stel ik doneer jou wat geld, alleen dan in crypto. Wanneer ik dat doe, in plaats van simpelweg het geldbedrag overmaken, is de kans groter geworden dat jij een cold storage wallet gaat halen of dat jij een account aanmaakt bij een exchange naar keuze om de donatie te accepteren.”, gaf CZ aan. Wanneer dit gebeurt, krijgen mensen een positief eerste contact met crypto. Dit kan op zijn beurt vervolgens weer een goed effect hebben op de acceptatie hiervan.


Stablecoins voor handelaren en retailers

CZ ziet wel toekomst voor stablecoins, bij bijvoorbeeld handelaren en retailers. CZ ziet dat je bij stablecoins eigenlijk tussen 2 uitersten zit, je blijft in fiat zoals de euro, of je gaat vol in een cryptocurrency zitten die fluctueert tegen zo’n fiat-valuta. Deze fluctuatie maakt het voor veel handelaren en retailers lastig om het te gaan accepteren. Hier komen stablecoins echter om de hoek kijken. Volgens CZ zijn stablecoins een soort tussenstap tussen fiat-valuta en cryptocurrencies. Door de 1-op-1 koppeling van stablecoins, wordt het fluctuatieprobleem voor handelaren en retailers opgelost. Dit zou het dan ook aantrekkelijker moeten maken om het te gaan accepteren.


Binance Blockchain Research Institute

Onlangs heeft Binance een blockchain onderzoeksinstituut gelanceerd in Shanghai. Toen tijdens de virtual blockchain week werd gevraagd naar de plannen hiervoor, gaf CZ aan dat het instituut zich naast de centrale overheid van China zal gaan focussen op het verkennen van toepassingen voor gedistribueerde grootboektechnologieën, ofwel DLT.

Het is niet voor niets dat Binance in China is gevestigd met het onderzoeksinstituut. Vanuit Chinese overheidsinstanties is er namelijk een grote druk om allemaal te leren over de blockchain-technologie. Veel teams van enorm slimme mensen leren in het land over deze technologie. Dit maakt dat het land op het moment voorop staat als het gaat om blockchain-innovatie.