Ripple, XRP token
Ripple

Ligt Ripple onder vuur? Communitylid onthult tekenen van gecoördineerde XRP-aanval

Volgens een XRP-enthusiast genaamd Ashley vindt er op dit moment een gecoördineerde aanval plaats op het Ripple netwerk. Ashley, die deel uitmaakt van de Ripple-community, deelde zijn zorgen via Twitter.

Ashley’s Zorgen Over Ripple en XRP

In zijn tweets wijst Ashley op een reeks synchrone FUD-campagnes (Fear, Uncertainty, Doubt) die onlangs hebben plaatsgevonden. Naast deze campagnes claimt hij dat er gesprekken zijn gevoerd tussen de Amerikaanse bank JP Morgan en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) waarin XRP ter sprake kwam. Ashley beweert dat deze gesprekken een negatieve invloed hebben gehad op Ripple en de XRP-token, die een aanzienlijk waardeverlies zou hebben geleden.

Ashley herinnert zijn volgers eraan dat de problemen begonnen in 2020, toen de SEC Ripple Labs beschuldigde van het verkopen van meer dan een miljard dollar aan niet-geregistreerde effecten, implicerend dat XRP een effect is. Deze rechtszaak zou niet alleen miljoenen dollars hebben gekost voor Ripple zelf, maar zou ook hebben geleid tot een miljardenverlies voor de XRP-token.

Bovendien benadrukt Ashley dat prominente leden van de XRP-community het doelwit zijn geworden van sociale media hacks, wat volgens hem wijst op een gerichte aanval op de gemeenschap.

Hoewel Ashley geen concrete bewijzen leverde voor zijn beweringen en geen details gaf over de specifieke incidenten die hij aanhaalde, heeft zijn uitspraak wel tot levendige discussies geleid op sociale media.

Ripple’s Reactie op Voortdurende Regelgevingsuitdagingen in de VS

De voortdurende juridische strijd tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) lijkt nog geen einde in zicht te hebben. Hoewel Ripple op 13 juli een gedeeltelijke overwinning behaalde in een uitspraak van rechter Analisa Torres, is de SEC van plan in hoger beroep te gaan.

In antwoord op de voortdurende regelgevingsuitdagingen in de Verenigde Staten heeft Ripple’s CEO, Brad Garlinghouse, strategische verhuizingen aangekondigd om het bedrijf te ondersteunen in deze turbulente tijden. Garlinghouse overweegt om 80% van het bedrijf’s nieuw personeel te werven uit landen die gunstiger regelgeving hebben ten opzichte van cryptocurrencies, waaronder Dubai, Singapore, Hong Kong, en het Verenigd Koninkrijk.

Terwijl deze plannen zich ontvouwen, heeft het bedrijf al een aanzienlijk bedrag uitgegeven aan juridische kosten; tot nu toe meer dan 100 miljoen dollar. Deze kosten benadrukken de ernst van de situatie, waarin de SEC-voorzitter Gary Gensler standvastig blijft in zijn kritische houding ten opzichte van de cryptocurrency sector.

Ondanks de huidige juridische onzekerheden, pleiten vele Amerikaanse crypto-bedrijven voor heldere en gestandaardiseerde regelgeving om de groei en stabiliteit van de sector te waarborgen. Het blijft een periode van onzekerheid en verandering, waarin Ripple en andere bedrijven in de branche navigeren door een complex regelgevingslandschap.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Crypto analist voorspelt Ripple (XRP) prijsstijging naar $24
Georgië test CBDC en overweegt samenwerking met Ripple
Ripple CEO onthult XRP-tattoo vlak voor groots feest
Meer nieuws

Meest gelezen

Rich Dad Poor Dad auteur: ‘Haal je geld weg bij de banken’
Analist voorspelt: Ripple (XRP) zou in september 2024 kunnen stijgen tot $43
Waarom Woensdag een Cruciale Dag is voor de Bitcoin koers