Litecoin, LTC
Litecoin

Litecoin koers dondert 6 procent omlaag na halving

Litecoin (LTC) onderging op 2 augustus zijn langverwachte halving, maar uiteindelijk resulteerde dat in een stevige koersdaling van 6 procent. Op basis van de historie van Litecoin met halvings hadden de meeste analisten al ingezet op een daling; wat dat betreft lijkt het erop dat we hier met een zogenaamde zichzelf vervullende voorspelling te maken hebben.

Dankzij de halving is de bloksubsidie voor Litecoin miners verlaagt van 12,5 naar 6,25 LTC per blok.

Derde halving voor Litecoin

We spreken van ‘de halving‘ omdat de blokbeloning voor miners halveert en daarmee ook de inflatie van Litecoin. In theorie zou dat goed moeten zijn voor de Litecoin koers, omdat er hierdoor minder nieuwe munten in omloop komen dan voorheen.

Voor nu blijkt de halving van Litecoin echter geen positieve uitwerking op de koers te hebben; maar dat kan uiteraard nog veranderen. Uiteindelijk is investeren ook een bezigheid waar geduld een belangrijke voorwaarde is voor succes.

Deze halving markeert in ieder geval de derde uit de geschiedenis van Litecoin. Daarmee loopt het een klein beetje achter op Bitcoin, dat ondertussen al richting zijn vierde halving gaat (april 2024).

Uiteindelijk zorgen de halvings ervoor dat de productie van nieuwe Litecoin compleet stilvalt en de inflatie op nul uitkomt. Daar moeten we nog wel even geduld voor hebben; want dat moment staat namelijk voor het jaar 2142 op de planning.

Hoopvol in aanloop naar de halving

Dit jaar bleek de markt vooral hoopvol over de Litecoin koers in aanloop naar de halving. Zoals je kunt zien schoot de koers begin juli omhoog naar ongeveer 114 dollar per munt. Inmiddels is Litecoin na de halving afgezakt naar 87,94 dollar en staat het op een daling van 5,34 procent voor de afgelopen 24 uur.

LTC koers

Ondanks de tegenvallende koersprestaties voor Litecoin na de halving; is het netwerk sinds de laatste halving in 2019 wel flink verbeterd qua statistieken.

litecoin halving

Zo is bijvoorbeeld het dagelijkse aantal transacties behoorlijk gestegen, het aantal actieve adressen verdubbeld en is het dagelijkse transactievolume zesmaal hoger dan in 2019; terwijl de koers op ongeveer hetzelfde niveau staat.

Wat dat betreft heeft Litecoin sinds 2019 zeker stappen gezet, maar zien we dat nog niet terug in de koers. Waar dat aan ligt is lastig te zeggen. Wellicht ziet de markt simpelweg niet meer zoveel potentie in Litecoin en zijn de meeste mensen op Bitcoin overgestapt.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht BTC of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Litecoin nieuws

Bitcoin doet het al 5 jaar beter dan Litecoin
De opkomst van Litecoin als voorkeurscrypto voor transacties
Litecoin’s handelsvolume daalt: Voorteken van een Koersval?
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist voorspelt gigantische koersexplosie voor deze crypto
Deze 3 crypto’s kunnen in December flink gaan dalen
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december