Bitcoin donatie
Bitcoin

Lunu CEO: Aantal crypto-investeerders gaat richting 2026 verdrievoudigen

Er zijn op dit moment 560 miljoen mensen die in ieder geval een klein beetje crypto in hun portfolio hebben. Dat getal gaat richting 2026 verdrievoudigen, zo vertelt Lunu CEO Pavlo Denysiuk tijdens een paneldiscussie bij NFT Fest 2024. Daarvoor is natuurlijk wel een hele overtuigende bullmarkt nodig.

Explosie van de industrie

In feite voorspelt Pavlo Denysiuk hiermee een ware explosie van de industrie en de definitieve doorbraak van Bitcoin en crypto op het financiële wereldtoneel. Van Bitcoin kunnen we inmiddels voorzichtig zeggen dat het een asset is die niet zomaar van het toneel zal verdwijnen, maar voor de rest van de industrie geldt dat zeker niet.

“Binnen twee jaar zullen er tenminste tweemaal of driemaal zoveel crypto-holders zijn wereldwijd. Dit is waar we meer adoptie krijgen, ook op het gebied van betalingen”, zo claimt de CEO van Lunu.

Dat Denysiuk deze gedachten heeft is overigens niet vreemd, want zijn bedrijf is een betaalprovider binnen de crypto-sector. Wat dat betreft hebben zijn uitspraken een klein beetje een “Wij van WC EEND, adviseren WC EEND” gehalte.

Overal betalen met crypto?

Met bijna 7% van de totale wereldbevolking die al crypto bezit, is de adoptie voor betalingen slechts een kwestie van tijd; zo is de overtuiging van de CEO van Lunu. Zodra bedrijven als Starbucks de benodigde infrastructuur leveren, gaan mensen volgens hem wel met crypto betalen.

Het is echter de vraag waarom bedrijven als Starbucks die infrastructuur gaan leveren. Het huidige betaalsysteem functioneert immers prima. Op dat gebied is ons geld niet stuk. Ons geld is vooral stuk als het gaat om de spaarfunctie.

Overheidsgeld verliest door ons op schulden gebaseerde financiële systeem waarde via inflatie (schuldcreatie) en daar beschermt Bitcoin (in theorie) tegen. Bitcoin hoeft dus niet te slagen als betaalmiddel om waardevol te zijn.

Voor veel mensen is (en was) Bitcoin al heel waardevol de afgelopen jaren. Volgens Denysiuk is het echter ook een kwestie van tijd dat we onze koffie bij de Starbucks afrekenen met Bitcoin. Wat denk jij? Zie jij een toekomst voor je waarin we straks overal met Bitcoin betalen?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?