Amerika stemmen
Bitcoin

Maakt het uit wie de Amerikaanse president wordt voor de toekomst van Bitcoin?

Ondanks de onzekerheid rondom de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024, blijven experts in de cryptowereld optimistisch over de langetermijnvooruitzichten van Bitcoin (BTC).

Steven Lubka van Swan Bitcoin voorspelt in een artikel van CNBC dat Bitcoin tegen 2025 boven de $100.000 kan uitkomen, ongeacht of Donald Trump of Kamala Harris de verkiezingen wint.

Wat zeggen de experts?

Volgens Lubka wordt de groei van Bitcoin voornamelijk gedreven door mondiale economische en monetaire factoren, en niet door de persoon die in het Witte Huis zit. “Veel mensen denken dat de identiteit van de president belangrijk is voor Bitcoin, maar dit is volgens mij niet het geval,” zegt Lubka.

James Davies van Crypto Valley Exchange deelt deze mening. Hij benadrukt dat zorgen over de mogelijke impact van een overwinning van Kamala Harris op Bitcoin overdreven zijn. “De waarheid is dat de markt robuust is, niet gericht op de VS, en niet negatief heeft gereageerd op grote politieke gebeurtenissen in de Verenigde Staten,” aldus Davies. Hij benadrukt dat Bitcoin een wereldwijde asset is en niet sterk afhankelijk is van partijpolitieke ontwikkelingen in de VS.

Effecten op de Bitcoin koers

Heeft de uitslag van de presidentsverkiezingen dan helemaal geen invloed op de Bitcoin koers? Tyrone Ross van 401 Financial verwacht weinig impact, zowel positief als negatief. “De verkiezingsuitslag zal minimale effecten hebben op de prestaties van Bitcoin in de komende 12 tot 18 maanden,” stelt hij.

Sommigen vrezen echter dat Kamala Harris, mocht zij worden verkozen, het crypto-beleid van Joe Biden zal voortzetten, wat negatieve gevolgen zou kunnen hebben voor de sector. Toch zijn er signalen dat Harris de politieke spanningen met de Amerikaanse cryptomarkt wil de-escaleren.

Tegenstrijdige verwachtingen

Bernstein-analisten zien de situatie anders en denken dat de verkiezingsuitslag wél invloed zal hebben op de Bitcoin koers. Zij voorspellen dat een overwinning van Trump de prijs naar $80.000 zou kunnen stuwen, terwijl een overwinning van Harris mogelijk een tijdelijke daling naar $40.000 zou veroorzaken.

Conclusie

Hoewel de meningen verdeeld zijn over de mogelijke impact van de Amerikaanse verkiezingsuitslag op Bitcoin, lijkt de consensus te zijn dat de wereldwijde economische en monetaire ontwikkelingen zwaarder wegen dan de uitkomst van de verkiezingen. De komende maanden zullen uitwijzen of de politieke voorkeur van de nieuwe president echt zoveel invloed heeft op de cryptomarkt als sommige analisten verwachten.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers op kruispunt: Doorbraak naar $65.000 of daling naar $55.000?
VanEck-rapport: Stijgende interesse in Bitcoin door institutionele adoptie
Bitcoin koers en hashrate lopen uit elkaar en dat is bullish
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Crypto knaller: Deze 3 munten stijgen tot 500% na Binance-notering