Litecoin

Maakt Litecoin zich op voor een enorme koersstijging?

Litecoin heeft een lange tijd weinig actie laten zien, maar de munt lijkt eindelijk wakker geworden. De litecoin koers is vandaag met meer dan 6 procent gestegen en is daarmee één van de best presterende cryptomunten van vandaag. Maakt de munt zich op voor een enorme koersstijging?

Litecoin is veerkrachtig

Litecoin is één van de oudste cryptomunten ter wereld. En veel crypto-veteranen zijn van mening dat, in tegenstelling tot veel andere projecten, LTC erin is geslaagd vrij goed te presteren tijdens bearmarkten. Ook nu zien we een gelijksoortige trend, wat bevestigt dat Litecoin een token is die we voor altijd zullen blijven zien. Hoewel het voorspellen van de toekomst altijd lastig is in de cryptomarkt, ziet alles er dus aardig positief uit voor LTC.

Litecoin toont een sterk herstel na FTX debacle

Zoals je vast hebt meegekregen heeft de cryptomarkt een flinke tik gekregen door het omvallen van de op één na grootste cryptobeurs ter wereld, FTX. Ook de Litecoin koers heeft hier onder geleden. De koers daalde van een maandelijks hoogtepunt van $72,50 naar een dieptepunt van $49,80. Maar al gauw begon de LTC koers zich te herstellen, waardoor de prijs van 1 LTC token alweer rond de $63,03 ligt.

LTC koers 18 nov
LTC koers 4 uur per candle – Bron: Tradingview

Niet alleen de prijs van Litecoin laat weer een stijgende lijn zien. Ook de LTC hashrate bevindt zich in een enorme uptrend. Uit een update van Litecoin blijkt namelijk dat de hashrate zijn hoogste punt ooit heeft bereikt, wat goed nieuws is voor de stabiliteit en veiligheid van het netwerk.

Litecoin hashrate
Litecoin hashrate bereikt hoogste punt ooit – Bron: CoinWarz

Verder beweert het Litecoin team dat hun netwerk ongeveer acht keer meer transacties per seconde kon verwerken dan het Bitcoin netwerk. Daarnaast liggen de transactiekosten van Litecoin extreem laag, wat het een uitermate geschikt product maakt voor betalingen.

Litecoin whales kopen grote aantallen LTC tokens

Het goede nieuws houdt nog niet op. Grote whales hebben in twee weken tijd namelijk meer dan 5 miljoen Litecoins gekocht. Dit is een teken dat de rijke investeerders positief zijn over de toekomst van de token.

Op de korte termijn lijkt dit positieve nieuws ervoor te gaan zorgen dat de prijs naar de 70 dollar zal stijgen. En ook de lange termijnvooruitzichten zien er goed uit, aangezien de derde LTC halving in 2023 plaats zal gaan vinden. Dit evenement zou een flinke boost kunnen gaan geven aan de LTC koers.

Litecoin nieuws

Hoe Litecoin naar een prijs van $400 kan klimmen
Kan de Litecoin koers deze week het niveau van $115 bereiken?
Litecoin koerst af op $100: Doorbraak in zicht of schuilt er risico?
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins