Bitcoin USA, Bitcoin amerika
Bitcoin

Dan Tapiero: Amerikaanse verkiezingen zullen Bitcoin’s weg naar $100.000 niet stoppen

Macro-guru Dan Tapiero is al jaren onderdeel van de Bitcoin-gemeenschap. Nu geeft hij aan dat ook de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen Bitcoin niet kan stoppen. Dan Tapiero denkt dat we hoe dan ook een Bitcoin koers van 100.000 dollar te zien krijgen.

Het doet er niet echt toe

“Ik denk niet dat het ertoe doet (uitslag van de verkiezingen). Alles gaat nu omhoog. De verkiezingen zullen voorbijgaan”, zo vertelde Dan Tapiero tijdens een paneldiscussie tijdens de Permissionless conferentie in Salt Lake City, Utah.

“Bitcoin is een proxy (voor de rest van de markt), en ik geloof dat de koers snel naar 100.000 dollar gaat stijgen, en dat andere assets zullen volgen”, aldus Tapiero.

Op basis van de geschiedenis staat ons waarschijnlijk een goed kwartaal te wachten, maar tot nu toe is Q4 2024 niet heel sterk begonnen.

Het zou “Uptober” moeten worden, maar tot nu toe is Bitcoin vooral gedaald in de eerste maand van het vierde kwartaal. Gisteren verloren we zelfs even de koers van 60.000 dollar aan de bears.

Donald Trump versus Kamala Harris

Mensen die roepen dat het helemaal niet uitmaakt wie de verkiezingen wint lijken ook wat te overdrijven. Uiteindelijk heeft Donald Trump een paar interessante dingen beloofd, terwijl Kamala Harris en de Democraten een wat minder gunstige reputatie genieten op het gebied van Bitcoin.

Zo wil Trump de Verenigde Staten omdopen tot de “crypto-hoofdstad van de wereld”, en is hij van plan om een nationale Bitcoin-reserve aan te leggen. Daarvoor gaat hij in eerste instantie geen Bitcoin kopen, maar simpelweg de bestaande BTC van de overheid niet verkopen.

Verder heeft Trump beloofd om Gary Gensler, de huidige voorzitter van de Securities and Exchange Commission, die Bitcoin en de crypto-industrie veel tegenwerkte de afgelopen jaren, te ontslaan als hij wordt verkozen tot president.

Vooralsnog lijkt Trump een gigantische voorsprong te hebben op Harris, zo blijkt uit de huidige stand op Polymarket.

Daar krijgt Trump een kans van 55,6% terwijl Harris op 43,6% staat.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Metaplanet verdubbelt Bitcoin-aankopen in oktober met nieuwe investering van $6,5 miljoen
Bitcoin koers zakte met 24% toen deze indicator voor het laatst rood knipperde
Bitcoin koers zakt onder $60.000 terwijl de SEC opnieuw toeslaat
Meer nieuws

Meest gelezen

Deze 3 crypto’s laten enorme stijgingen zien: Wat is er aan de hand?
XRP maakt kans om Bitcoin in te halen volgens voormalig Ripple-directeur
Waarom vandaag 14:30 cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk