makerdao
Altcoin

MakerDAO implementeert tijdelijke tariefaanpassingen

In een recente ontwikkeling heeft MakerDAO, de organisatie achter het MKR-token, een cruciale Executive Vote aangenomen met het doel om het Dai-protocol te versterken. Deze beslissing is genomen in reactie op verhoogde marktvolatiliteit en een positief marktsentiment, waardoor de reserves voor hun stablecoin Dai (DAI) zijn verminderd.

Het besluit volgt op een scherpe daling van het Dai-aanbod van 5 miljard dollar naar 4,4 miljard dollar in slechts één week, een zorgwekkende ontwikkeling die werd benadrukt in een voorstel van BA Labs, onderdeel van het Stability Advisory Council van Maker.

Versnellen van goedkeuringsproces

Het aangenomen voorstel stelt voor om het goedkeuringsproces voor stablecoin-stabiliteitsmaatregelen te versnellen, mochten gebruikers besluiten om een deel van de beschikbare $1,1 miljard aan Real-World Assets (RWA) in te wisselen. Ondanks dat Dai momenteel overvoldoende onderpand beschikt, wijst het voorstel op mogelijke liquiditeitsproblemen die kunnen ontstaan als de verkoop van Dai voortduurt, vooral gezien het gebruik van RWA-voertuigen als onderpand.

Het voorstel benadrukt de noodzaak om te anticiperen op potentieel onvoorspelbare gebruikersacties, gezien de stabiele staat van het MakerDAO-ecosysteem. De voorgestelde maatregelen omvatten aanpassingen aan Maker Vaults, SparkLend DAI Borrow Rate, de Peg Stability Module (PSM), de Dai Savings Rate (DSR), en de Governance Security Module (GSM) Pause Delay.

Verhogen naar stabiliteitsvergoedingen

Belangrijke aanpassingen zijn onder meer het verhogen van de stabiliteitsvergoedingen voor diverse onderpandactiva van 15% naar 17,25%, en een verhoging van de SparkLend DAI Borrow APY van 6,7% naar 16%. Deze wijzigingen worden effectief op 10 maart 2024 om 19:55 UTC. Verder plant MakerDAO aanpassingen aan de PSM die de afkoelperiode voor het verhogen van het schuldenplafond terugbrengen van 24 naar 12 uur, een verhoging van de Dai Savings Rate naar 15%, en een verkorting van de GSM Pause Delay van 48 naar 16 uur, om zo de implementatie van toekomstige aanpassingen te versnellen.

Hoewel deze aanpassingen als tijdelijk worden beschouwd, is er geen automatisch proces voor het terugdraaien ervan ingesteld. GFX Labs, een onderzoeks- en ontwikkelingsbedrijf gespecialiseerd in blockchain, heeft zich positief uitgelaten over de richting van de veranderingen in een reactie op de discussiepagina van het voorstel. Echter, er is ook bezorgdheid geuit over de omvang van de veranderingen, met angst voor potentiële marktontwrichtingen.

Altcoin nieuws

80% van alle nieuwe crypto’s op Binance staan in het rood!
Rekt Capital verwacht snel nieuwe ‘hype-cyclus’ voor altcoins
Markus Thielen: Altcoins zijn ‘groot risico’ ten opzichte van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten