Law / Recht
Regulatie

Man in Taiwan beschuldigd van gokken op verkiezingen via crypto-wedplatform Polymarket

Aanklagers in Taiwan hebben een man aangeklaagd wegens het gebruik van het crypto-wedplatform Polymarket om weddenschappen te plaatsen op de verkiezingen van 2024, die op 13 juni eindigden.

Wetten overtreden door te gokken op verkiezingsuitslagen

Het Openbaar Ministerie van het district Shilin beschuldigde een man met de achternaam “Chen” ervan ongeveer 472 USD Coin te hebben ingezet op Polymarket dat de kandidaat van de Taiwanese Volkspartij, Ko Wen-je, de presidentsverkiezingen zou winnen. Daarnaast zette Chen 60 USD in op de voorspelling dat de Democratische Progressieve Partij van het land meer zetels in de wetgevende macht zou winnen.

Uit het onderzoek van de aanklagers bleek dat Chen de wetten had overtreden met betrekking tot het gebruik van internet voor gokken op verkiezingsuitslagen. De President and Vice President Election Recall Act van Taiwan verbiedt burgers om via internet te gokken op verkiezingsuitslagen.

Chen bekende de misdaad en kreeg uitstel van vervolging. Omdat hij geen eerdere veroordelingen had, mocht hij de vervolging een jaar uitstellen en een boete van 30.000 yuan (ongeveer $4.000) betalen.

Onderzoek naar gebruik van Polymarket loopt nog

Taiwan onderzoekt het gebruik van het Polymarket crypto-wedplatform door burgers voorafgaand aan de verkiezingen. In 2023 werden meerdere personen opgeroepen voor een onderzoek naar hun vermeende betrokkenheid bij crypto-weddenschappen op verkiezingsuitslagen.

Burgers zijn gewaarschuwd om geen crypto-wedplatformen te gebruiken voor verkiezingsuitslagen, omdat dit in strijd is met de wet. Volgens een lokaal rapport kunnen overtreders een gevangenisstraf van zes maanden, hechtenis of boetes van meer dan $3.000 krijgen.

Wat is Polymarket eigenlijk?

Polymarket is een populair wedplatform dat veel gokkers gebruiken in de cryptowereld. Het platform stelt gebruikers in staat om weddenschappen te plaatsen op serieuze zaken, zoals de beslissing over een Bitcoin exchange-traded fund, maar ook op minder serieuze zaken, zoals hoe vaak Elon Musk op X zou posten of de temperatuurstijging.

In 2022 kreeg Polymarket te maken met regelgevende uitdagingen in de VS. Het wedplatform schikte met de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) om $1,4 miljoen aan boetes te betalen en kreeg de opdracht om alle markten die niet voldeden aan de CFTC- en Commodity Exchange Act (CEA)-regelgeving terug te draaien.

Ondanks deze uitdagingen bleef het platform succesvol en trok het grote investeerders aan. Op 14 mei leidden Ethereum-medeoprichter Vitalik Buterin en Peter Thiels durfkapitaalbedrijf Founders Fund een investering van $70 miljoen in het crypto-wedplatform.

Regulatie nieuws

Fed verlaagt rente onverwacht met 0,50%: Positieve reactie op beurzen en cryptomarkt
Peter Schiff waarschuwt voor gevolgen van aanstaande Amerikaanse renteverlagingen
Hongkong werkt aan AI-richtlijnen voor de financiële sector
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins