Manta network
Altcoin

MANTA koers stijgt met 50% in één week: Komt er een correctie aan?

Manta Network (MANTA) is pas deze maand op de markt verschenen en heeft al snel de interesse van investeerders gewekt. De koers van MANTA is in de laatste zeven dagen met meer dan 50% gestegen, waardoor het project momenteel op de 72ste plaats staat qua marktkapitalisatie.

Ondanks deze positieve ontwikkeling, suggereren diverse technische indicatoren dat er een correctie aan zou kunnen komen. Er wordt een potentiële daling van 10% verwacht, wat kan duiden op een afnemend momentum.

Wat is Manta Network?

Hoewel Manta Network voor veel investeerders nog relatief onbekend kan zijn, onderscheidt dit platform zich als een vooraanstaand ecosysteem in zero-knowledge (ZK) applicaties. Het richt zich op het verbeteren van de ontwikkelervaring bij het bouwen en implementeren van gedecentraliseerde applicaties (dApps).

Het netwerk bestaat uit twee hoofdsegmenten: Manta Pacific en Manta Atlantic. Manta Pacific fungeert als een Layer-2 oplossing bovenop Ethereum (ETH), terwijl Manta Atlantic een Layer-1 oplossing op Polkadot (DOT) is.

Is een correctie aanstaande?

Zoals we al aangaven lijken een aantal indicatoren te suggereren dat MANTA klaar is voor een correctie. In de Relative Strength Index (RSI) is een bearish crossover geïdentificeerd, waarbij de indicator onder de signaallijn zakt, wat vaak als een verkoopsignaal wordt geïnterpreteerd. Dit zou kunnen resulteren in een daling van 10% vanaf de huidige koers.

Mocht er een daling plaatsvinden, dan zou MANTA steun kunnen vinden rond de $2,80, waar een samenspel is van een oplopende trendlijn en horizontale steun. In een pessimistischer scenario zou de prijs mogelijk verder afnemen tot $2,60, wat een daling van bijna 23% ten opzichte van de huidige marktwaarde zou betekenen.

Ondanks dit afnemende momentum, blijft er potentieel voor een opwaartse trend, vooral als de vraag van kopers toeneemt. Dit kan in het bijzonder gebeuren indien het positieve sentiment rond Bitcoin (BTC) een heropleving kent. Een stijging boven het weerstandsniveau van $3,35 zou de waarschijnlijkheid van een bullish trend aanzienlijk vergroten.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Manta Network of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Groot insider-verkoopschandaal bij Solana-rivaal Sui
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Altcoins floreren terwijl Bitcoin koers stijgt: Dit zijn de grootste crypto-winnaars van de week
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk