Crypto Mining Closeup
Bitcoin

Marathon Digital Holdings rapporteert een verlies van $200 miljoen in tweede kwartaal

Marathon Digital Holdings, de grootste speler in de Bitcoin-miningindustrie, heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een aanzienlijk verlies geleden.

Dit verlies wordt vooral toegeschreven aan de impact van de Bitcoin-halving. Deze vierjaarlijkse halving vond in april plaats en vormt, zoals bij elke halving, een zware test voor miningbedrijven.

Een groot verlies in het tweede kwartaal van 2024

Het nettoverlies bedroeg $199 miljoen, grotendeels veroorzaakt door een waardevermindering van $148 miljoen in digitale activa op de balans van Marathon. Ter vergelijking, in het tweede kwartaal van 2023 was het verlies $9 miljoen. De koers van het MARA-aandeel daalde met 7,8 procent tot $18,14, te midden van een bredere daling onder tech-aandelen.

De halving heeft niet alleen invloed gehad op Marathon; vrijwel alle grote spelers in de industrie hebben een zwaar kwartaal achter de rug. Zo rapporteerde Riot Platforms, een concurrent van Marathon, een nettoverlies van $84,4 miljoen, voornamelijk door een daling van ruim 50 procent in het aantal geminede Bitcoins in juni.

Marathon’s CEO, Fred Thiel, wees ook op onverwachte apparatuurstoringen en onderhoudsproblemen op een van de locaties van het bedrijf. Ondanks deze tegenslagen bereikte de hashrate van Marathon in het afgelopen kwartaal een recordhoogte van 31,5 exahash per seconde. De omzet steeg met 78 procent tot ongeveer $145 miljoen, voornamelijk dankzij een hogere gemiddelde prijs van geminede Bitcoin en inkomsten uit nieuwe hostingdiensten. Deze hoge omzet was echter niet voldoende om de grote verliezen te compenseren.

Impact van de Bitcoin halving op productie en kwartaalcijfers

De Bitcoin-halving zorgde voor een aanzienlijke vermindering van de Bitcoin-productie bij Marathon. De BTC-productie daalde met 30 procent tot 2.058 BTC, vergeleken met 2.926 BTC in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Deze trend is ook zichtbaar in de bredere industrie, waar andere miningbedrijven eveneens een flinke dip in productie zagen na de halving.

De tegenvallende kwartaalcijfers van Marathon en andere miningbedrijven zijn geen verrassing. De periode na de halving is altijd een tijd van acclimatisatie, en dit was al duidelijk voorafgaand aan de halving. In de maanden voor de halving hebben de grote spelers alle zeilen bijgezet om goed door de post-halving periode te komen. Naar verwachting is de zwaarste tijd inmiddels achter de rug.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Michaël van de Poppe: “Bitcoin koers kan snel nieuwe all-time high bereiken”
BlackRock: ‘Bitcoin is een unieke diversificator voor portfolio’s’
Bitcoin koers ontploft na renteverlaging, wat verwachten experts nu?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins