Bitcoin
Bitcoin

Meer risico in de Bitcoin-handel: leverage stijgt naar recordniveau

De derivatenmarkt van Bitcoin heeft een opmerkelijke nieuwe mijlpaal bereikt. Uit nieuwe data van CryptoQuant blijkt namelijk dat de hoeveelheid leverage in de markt naar het hoogste punt van 2024 is gestegen.

Investeerders nemen meer risico

De onderstaande indicator van CryptoQuant meet het toenemende gebruik van leverage door investeerders. Dit doet de Leverage Ratio door de Open Interest op de derivatenmarkt (de mate waarin handelaren met een hefboom spelen) te vergelijken met de hoeveelheid Bitcoin bij de beurzen.

Een hoge verhouding kan ook een dubbelzijdig zwaard zijn voor de markt. Aan de ene kant geeft het aan dat investeerders in toenemende mate bereid zijn om te speculeren op Bitcoin.

Maar aan de andere kant kan het ook voor enorme liquidatiegolven zorgen als de Bitcoin koers blijft dalen, waarmee de neerwaartse druk alleen maar extremer zal worden.

Volatiliteit op komst

Deze trend weet in ieder geval de aandacht van analisten te trekken. Dat is niet vreemd, want in theorie kan dit voor behoorlijke koersexplosies zorgen.

Bijvoorbeeld in de vorm van long-liquidaties, maar natuurlijk ook door een zogenoemde short squeeze. Mocht Bitcoin boven de 60.000 dollar weten te komen, dan kan dat in theorie voor een behoorlijke bak aan liquidaties zorgen.

De populaire analist CryptoBullet heeft in ieder geval nog veel vertrouwen in Bitcoin. Hij is van mening dat de huidige cyclus niet op die van 2017 of 2021 lijkt, maar op die van 2013.

Op basis van die conclusie verwacht hij een Bitcoin koers van ongeveer 100.000 dollar voor deze cyclus. Dat zou betekenen dat we de absolute top van Bitcoin nog niet hebben gezien met de 73.800 dollar van maart 2024.

Geloof jij dat Bitcoin in 2024 of 2025 nog een nieuwe koerstop kan neerzetten? En wat zou daar volgens jou allemaal voor nodig zijn? Voor nu lijkt het belangrijkste dat we in ieder geval een Amerikaanse recessie vermijden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Crypto analist: het is nog te vroeg voor optimisme over Bitcoin
BlackRock’s Bitcoin ETF haalt voor het eerst in 3 weken weer kapitaal binnen
Bitcoin koers op het punt van explosieve stijging: Woensdag cruciaal volgens Bitwise
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten