Ethereum Merge
Ethereum

Marktwaarde Ethereum groter dan de gecombineerde waarde alle altcoins

De marktwaarde van Ethereum is voor het eerst sinds februari 2021 voorbij die van alle andere altcoins gedoken. Daarnaast is de marktdominantie van Bitcoin voor het eerst sinds twee jaar boven de 50 procent uitgeklommen. Het lijkt erop dat de grootste munten van de markt op dit moment hun moment pakken en de boel domineren.

Ethereum boven de rest

Afgezien van Bitcoin is het op dit moment Ethereum wat de klok slaat op de markt voor altcoins. Dat heeft waarschijnlijk alles te maken met het feit dat Ethereum het eerste echte grote smart contract platform ter wereld was. Om die reden is Bitcoin ook nog altijd de grootste store of value binnen de industrie.

De kans lijkt klein dat het die voorsprong ooit nog uit handen geeft, net als dat het onwaarschijnlijk is dat Ethereum ooit wordt ingehaald als het grootste smart contract platform van de markt.

Naast de mate van decentralisatie en veiligheid is Ethereum ook nog altijd de grootste speler op het gebied van decentralized finance (DeFi) en non-fungible tokens (NFTs). De data van DeFiLlama leert ons dat er voor ruim 25 miljard aan assets in de DeFi-protocollen van Ethereum zit, waarmee het meer dan 50 procent van die markt domineert.

623.000 validators

Op het moment van schrijven kent het netwerk van Ethereum meer dan 623.000 validators, die gemiddeld 32,18 Ethers in het Proof-of-Stake netwerk hebben. Over die Ethers ontvangen zij een rendement voor het onderhouden en beveiligen van de blockchain.

Wat dat betreft kunnen we stellen dat de overstap van Ethereum van Proof-of-Work naar Proof-of-Stake een daverend succes is gebleken. Op de lange termijn moet het zich nog op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid bewijzen, maar dat is logisch.

Uiteindelijk kan alleen de tijd ons leren of de overstap naar Proof-of-Stake een slimme is geweest voor het protocol van Vitalik Buterin. De markt laat eindelijk weer wat positieve prijsactie zien en het is te hopen dat we dit momentum kunnen vasthouden.

De bearmarkt heeft nu wel lang genoeg geduurd en de halving van Bitcoin komt met de dag dichterbij. Alle hoop van de industrie lijkt zich op dat moment te focussen.

Ethereum nieuws

Ethereum loopt flink achter op Bitcoin sinds Proof-of-Stake overgang
Bitcoin en Ethereum ETF’s verliezen opnieuw tientallen miljoenen dollars
Zwitserlands vierde grootste bank betreedt cryptomarkt met handel in Bitcoin en Ethereum
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?