Bitcoin red
Bitcoin

Markus Thielen: Bitcoin koers gaat naar $40.000 zakken

Ondanks de mooie opleving van de Bitcoin (BTC) koers op dit moment, is niet iedereen optimistisch. Kort na de crash voorspelde Markus Thielen, hoofd onderzoek bij 10x Research, dat Bitcoin mogelijk richting de $40.000 zou kunnen zakken.

Volgens Thielen zouden Bitcoin-investeerders moeten wachten tot de prijs daalt tot de lage $40.000-zone om de beste instapprijs te verkrijgen.

Gaat de Bitcoin koers dalen?

“Ik verwacht dat de Bitcoin-prijs zal dalen tot de lage $40.000 niveaus, waarna we een nieuwe grote prijsstijging verwachten,” aldus Thielen in een rapport van 7 augustus.

De laatste keer dat Bitcoin zich rond deze koersniveaus bevond, was op 6 februari. Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op ongeveer $57.000, wat ongeveer 16 procent hoger is dan het dieptepunt van $49.000 dat op maandag werd genoteerd.

De sterke bounce is reden tot optimisme, maar Thielen is niet de enige die lagere koersen mogelijk acht. Andere analisten denken ook dat Bitcoin de komende maanden in de $40.000 kan vallen. Timothy Peterson, oprichter van Cane Island Alternative Advisors, schreef in een X-bericht van 5 augustus: “$40k en $80k zijn even waarschijnlijk in de komende 60 dagen.”

David Gokhstein, oprichter van Gokhstein Media, deelt ook Thielen’s mening dat lagere koersen gunstig zouden zijn voor lange termijn bezitters. “Ik zou graag zien dat Bitcoin daalt tot $50K, of zelfs $40K. Dat zou een perfecte kans zijn om meer bij te kopen.”

Thielen raadt een stop loss aan

Thielen raadt investeerders aan om voorlopig af te wachten. Hij vindt het momenteel geen logische keuze om Bitcoin te kopen, omdat Bitcoin volgens hem een lagere risk-reward ratio heeft dan bijvoorbeeld aandelen.

“Zowel Bitcoin als Ethereum vertonen niet de stabiele, hoge opwaartse trends die beleggers op de Amerikaanse aandelenmarkt hebben genoten met minimale inspanning,” aldus Thielen.

Voor investeerders die de huidige koers toch als een interessant instapniveau beschouwen, raadt Thielen het gebruik van een stop-loss aan. Hij ziet $54.000 als een belangrijk niveau. Als Bitcoin onder dit niveau zakt, verwacht hij een agressieve correctie tot onder de $50.000.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt