Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Mastercard gaat banken helpen om crypto-kaarten aan te bieden

De Amerikaanse betaalgigant Mastercard heeft plannen aangekondigd om zijn cryptokaartprogramma te vernieuwen. Zo zouden traditionele banken en cryptobedrijven kaarten kunnen aanbieden aan zijn gebruikers voor transacties met cryptocurrencies.


Mastercard helpt mee aan crypto adoptie

In de officiële verklaring staat het volgende:

“Mastercard en zijn partners zullen deze nieuwe mogelijkheid testen om meer banken en cryptobedrijven in staat te stellen een kaart-optie aan te bieden aan mensen die hun digitale tegoeden overal willen uitgeven waar Mastercard wordt geaccepteerd.”

Deze inspanning houdt in dat Mastercard samenwerkt met crypto-bedrijven om crypto-wallets en -exchanges te betrekken. Hierdoor wordt het voor partners eenvoudiger om cryptocurrency om te zetten in traditionele fiatvaluta.

Om zijn gebruikers meer toegang te geven aan crypto’s , heeft Mastercard een aantal nieuwe partnerschappen aangekondigd. Namelijk met Circle, Paxos, Evolve Bank & Trust, Metropolitan Commercial Bank, Uphold, BitPay, Apto Payments, i2c Inc. en Galileo Financial Technologies.

Het aanbieden van het nieuwe crypto programma zal Mastercard helpen zijn enorme betalingsnetwerk uit te breiden. Klanten kunnen straks niet alleen fiat valuta’s gebruiken om dingen te kopen, ze kunnen ook hun crypto’s gebruiken.

Om de inherente volatiliteit van cryptocurrency en de bijbehorende omzettingscomplicaties te helpen verminderen, zal Mastercard profiteren van de dollar-pegged stablecoin van Circle, de USD Coin (USDC). Dit doet Mastercard voor de onmiddellijke omzettingen tijdens het initiëren van de betalingsoverdrachten.


Geen verrassing

Mastercard’s beslissing om het gebruik van haar traditionele betalingsinfrastructuur binnen de crypto ruimte te onderzoeken komt misschien niet geheel onverwachts. Zeker niet voor degenen die op de hoogte zijn van Visa’s voortdurende stap in het aanbieden van crypto debetkaarten.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten