Cardano Nieuws, Nieuws

Mede oprichter van Ethereum wil Jack Dorsey helpen om Twitter te decentraliseren

Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano (ADA) en mede-oprichter van Ethereum (ETH), zegt dat hij aan een sociale media-project werkt en wil dat het decentralisatieproject van Twitter wordt opengesteld voor de gehele gemeenschap.


Twitter in de toekomst mogelijk gedecentraliseerd

Jack Dorsey, de CEO van Twitter en van Square, is een uitgesproken Bitcoin (BTC) fan. Zijn overtuigingen van de gedecentraliseerde technologie is een belangrijke reden waarom Twitter zich voorbereidt op een mogelijke toekomstige verschuiving van gecentraliseerde services.

Hij bevestigde dit deze week toen hij zijn redenering uitlegde achter het recente verbod van het platform op de Amerikaanse president Donald Trump. Dit wegens het aanzetten tot geweld. Dorsey noemde het plan van het sociale mediabedrijf om open-source ontwikkelaars en ingenieurs in te huren voor zijn Blue Sky-initiatief. Bij dit initiatief kunnen zij helpen bij het bedenken van een mogelijk gedecentraliseerde toekomst voor sociale media wereldwijd. Zij denken dan ook dat in de toekomst sociale media gedecentraliseerd zouden kunnen worden.

De reeks tweets waren echter de aanleiding voor Hoskinson om mee te praten over gedecentraliseerde sociale media. Charles Hoskinson antwoordde op Dorsey en moedigde hem aan om de ontwikkeling van Blue Sky open te stellen voor de gemeenschap. Naar verluidt werkt Hoskinson aan iets op die afdeling werkt. Hoskinson zei hierover het volgende:

“We werken aan iets, Jack. Je moet dit niet zelf bouwen. Maak er een open-source project van en onze hele industrie kan eraan bijdragen.”


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


De Bitcoin representatief voor de toekomst

Het Blue Sky initiatief is specifiek op zoek naar open-source-ontwikkelaars. Bovendien bevestigde Dorsey dat ze zullen werken aan een gedecentraliseerde standaard voor sociale media. Echter is het op dit moment nog onduidelijk hoe open de ontwikkeling zal zijn en hoe betrokken de gemeenschap zal zijn. Het is hiernaast ook niet geheel duidelijk waar Hoskinson momenteel aan werkt op het gebied van sociale media. Verwacht wordt dat dit waarschijnlijk verbonden is met de Cardano-blockchain.

Toch is Dorsey van mening dat de ban van Twitter op het account van Trump geheel terecht waren. Het zou hierbij de juiste besligging geweest zijn. Hierover schreef hij het volgende:

“Ik denk dat dit de juiste beslissing was voor Twitter. We werden geconfronteerd met een buitengewone en onhoudbare omstandigheid, waardoor we al onze acties moesten richten op de openbare veiligheid. Offline schade als gevolg van online uitspraken is werkelijk, en wat ons beleid en handhaving drijft.”

Uiteindelijk kwam Dorsey tot de conclusie dat sociale media en hostingbedrijven die de toegang tot controversiële stemmen weigeren op de lange termijn het doel en de idealen van het open internet zullen vernietigen. Hij noemde de Bitcoin representatief voor zijn visie op het toekomstige internet.

Dorsey tweette hierover het volgende: “De reden dat ik zoveel passie heb voor de Bitcoin is grotendeels te danken aan het model dat het laat zien. Het is een fundamentele internettechnologie die niet wordt gecontroleerd of beïnvloed door een enkel individu of entiteit. Dit is wat het internet wil zijn, en in de loop van de tijd ook steeds meer gaat zijn.”

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten