crypto crash
Pepe Coin, Shiba inu

Meme Coins PEPE en SHIB daalde deze week meer dan 20%

De cryptomunten Pepe (PEPE) en Shiba Inu (SHIB), die voorheen tot de grootste winnaars van de cryptomarkt behoorden, behoren nu tot de grootste dalers. Volgens gegevens van CoinGecko zijn beide munten de afgelopen week met meer dan 20% in waarde gedaald.

Memecoins dalen in waarde

PEPE en SHIB, twee cryptocurrencies, hebben recentelijk flinke verliezen geleden. PEPE is met 22% gedaald en heeft nu een waarde van $0,00000111, terwijl SHIB met 21,6% is afgenomen tot een prijs van $0,00000818.

Een opmerkelijk feit is dat PEPE slechts twee weken geleden een sterke stijging kende, waardoor het $150 miljoen aan zijn totale waarde toevoegde. Hierdoor steeg het tijdelijk naar de 71e plaats op de ranglijst van grootste digitale munten. Helaas zijn deze winsten in de afgelopen week bijna volledig verdampt, en nu staat PEPE op de 84e plek.

PEPE koers
PEPE/USD 4 uur per candle – Bron: TradingView

De algemene cryptomarkt heeft ook te lijden gehad, met name door zorgen rondom de Chinese vastgoedgigant Evergrande die faillissement heeft aangevraagd. Dit nieuws zorgde voor onzekerheid, waardoor veel beleggers besloten hun risicovolle investeringen, zoals in crypto, te verkopen.

Bitcoin, de bekendste cryptocurrency, daalde deze week met 11,4% naar een prijs van $26.012. Ethereum, een andere grote speler, daalde met 9,5% en wordt nu verhandeld voor $1.674.

De lancering van Shibarium

De recente prijsdaling van SHIB kan deels worden toegeschreven aan problemen rondom de lancering van Shibarium, de layer-2 blockchain van Shiba Inu op het Ethereum-netwerk.

Er ontstonden geruchten op Twitter dat zo’n $1,7 miljoen aan Ethereum, dat naar Shibarium was overgemaakt, niet kon worden teruggewonnen. Daarnaast bleek de Shibarium Remote Procedure Call (RPC) – een essentiële interface voor interactie met het netwerk – niet naar behoren te functioneren.

Eerder deze maand kreeg SHIB juist een boost door positief nieuws: de makers wilden afstand nemen van het imago als “meme-coin” en kondigden een nieuw identiteitsprotocol aan. Dit protocol zou voor alle apps in het ecosysteem worden ingezet om de veiligheid en privacy te verhogen. Desondanks lijkt de problematische lancering van Shibarium de positieve ontwikkelingen rondom de munt aanzienlijk te hebben belemmerd.

Conclusie

De waarde van memecoins PEPE en SHIB is recentelijk aanzienlijk gedaald, met PEPE die een eerdere grote winst heeft verloren. Externe factoren, zoals de financiële problemen van de Chinese vastgoedgigant Evergrande, hebben bijgedragen aan een algemene daling in de cryptomarkt. De lancering van Shibarium, een belangrijke update voor SHIB, kende problemen, wat de prijs van SHIB verder onder druk zette ondanks eerdere positieve aankondigingen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht SHIB of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Shiba Inu nieuws

4 redenen waarom de Shiba Inu koers fors is gestegen
Shibarium hard fork maakt Shiba Inu razendsnel en goedkoop?
Shiba Inu nu ook te koop met PayPal door partnerschap met MoonPay
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC