Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

MiamiCoin genereerde $2.000 voor de stad iedere 10 minuten

Francis Suarez, de burgemeester van de Amerikaanse stad Miami, heeft het succes van de MiamiCoin gevierd. Dit was een recent initiatief met als doel om gemeentelijke projecten te financieren en was bovenop de Bitcoin (BTC)-blockchain gebouwd.


MiamiCoin

De MiamiCoin werd afgelopen augustus gelanceerd door CityCoins en is gebouwd op Stacks. Stacks is een open-source netwerk van gedecentraliseerde applicaties en slimme contracten die de blockchain van Bitcoin als basislaag gebruiken.

Er was geprogrammeerd dat 30% van alle geminde munten naar een voor de stad bestemde digitale wallet geleid werden. Deze fondsen worden vervolgens gebruikt voor uitgaven aan projecten om onder andere de risico’s van klimaatverandering te verminderen, financieringsinitiatieven voor de lokale gemeenschappen en investeringen in crypto-educatie voor tech-ondernemers.


Ruim $2.000 iedere 10 minuten

Uit onderzoek van Fox Business is gebleken dat er iedere 10 minuten ongeveer $2.500 aan Stacks (STX) naar de wallet van de stad overgemaakt is. Destijds lag de prijs van STX op circa $1.50. Inmiddels is deze waarde gedaald naar $1.31 per STX, op het moment dat dit artikel geschreven is.

De burgemeester, Francis Suarez, heeft het margecijfer inmiddels bevestigd door te zeggen dat de opbrengsten uit de mining-sector de stad iedere 10 minuten ruim $2.000 hebben opgeleverd. Hierover zei hij het volgende: “De stad Miami heeft in de afgelopen 30 dagen meer dan $5 miljoen gegenereerd met MiamiCoin.”


Reserve voor toekomstige uitgaven

Opmerkelijk is wel dat bij de recente stemming om de fondsen die sinds augustus verzameld zijn, nog niet gestemd is om ze uit te geven. In plaats daarvan accepteerde ze het Amerikaanse dollarequivalent van de opbrengst en houdt het in reserve voor toekomstige gemeentelijke uitgaven.

Door de fondsen direct om te zetten naar dollars, zorgt de Amerikaanse stad ervoor om de cryptocurrencies niet rechtstreeeks in bewaring te houden. De burgemeester van Miami zei het volgende over het initiatief:

“Het is interessant omdat het geen onvrijwillige belasting is, het is geen filantropie, het is iets dat totaal anders is en een revolutie teweeg kan brengen in de manier waarop regeringen in de toekomst worden gefinancierd. Het is theoretisch mogelijk dat de stad genoeg belastingen kan genereren via MiamiCoin, zodat onze inwoners geen cent belasting meer hoeven te betalen.”

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten