Bitcoin, investeerder
Bitcoin

Michael Saylor deelt verwachtingen de komende acht jaar voor Bitcoin

Michael Saylor, de mede-oprichter en hoofdbestuurder van MicroStrategy, deelt zijn toekomstvisie voor Bitcoin voor de komende acht jaar. In een recent interview met Cory Klipptsen, de oprichter en CEO van Swan Bitcoin, zegt Saylor dat hij onder andere verwacht dat Bitcoin in het jaar 2031 een wereldwijde store of value is.

Institutionele adoptie

Een belangrijke voorwaarde voor Bitcoin om de status van een wereldwijde store of value te verwerven is volgens Saylor de institutionele adoptie. Die moet omhoog om Bitcoin naar dat niveau te tillen. Als bewijs dat dit langzaam maar zeker gebeurt haalt Saylor namen als BlackRock en Fidelity aan. Dit zijn twee giganten uit de industrie voor vermogensbeheer die Bitcoin langzaam beginnen te omarmen, ondanks dat ze zich in het verleden juist van Bitcoin distantieerden.

Verder wijst Saylor in het interview met Klippsten op de explosie van het Lightning Network. Het Lightning Network is natuurlijk de tweede laag op Bitcoin die het mogelijk maakt om razendsnelle en extreem goedkope transacties te doen.

Zijn bedrijf MicroStrategy is ook van plan om toepassingen te bouwen op het Lightning Network, die uiteindelijk miljoenen gebruikers moeten bedienen. Volgens Saylor is het een kwestie van tijd voordat applicaties op basis van het Lightning Network een gigantische vraag naar Bitcoin zelf veroorzaken.

Macro-economische tegenwind

Ook erkent Saylor in het interview dat Bitcoin het afgelopen jaar enkele zware macro-economische tegenwinden moest verwerken. Denk bijvoorbeeld aan de torenhoge inflatie en als reactie daarop de renteverhogingen van centrale banken. Er komt echter een moment dat centrale banken hun beleid weer om moeten draaien en dat is volgens Saylor het moment waarop Bitcoin zijn werkelijke waarde zal laten zien.

Verder haalt hij richting het einde van het interview nog aan dat er naast Bitcoin volgens hem geen andere interessante digitale assets zijn. “Bitcoin is de enige digitale grondstof. Het is de enige crypto-asset en er is geen nummer twee binnen deze industrie,” aldus een duidelijke Saylor.

Bitcoin nieuws

Bitfinex: Vraag naar Bitcoin vijf keer groter dan aanbod na Halving
Crypto analist: Bitcoin koers van $111.000 is mogelijk
Amerikaanse crypto-aandelen schieten omhoog na Bitcoin halving
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’