Blockchain,, Trending

Microsoft lanceert gedecentraliseerd blockchain-identiteitssysteem

Microsoft heeft zijn gedecentraliseerde identiteitssysteem dat is gebaseerd op de blockchain gelanceerd. Het systeem met de naam ION is bovenop de Bitcoin (BTC) gebouwd.


Identiteiten essentieel

Identiteiten zijn een essentieel onderdeel voor een groot deel van de dingen die we doen in de online digitale wereld. Één van de meest voorkomende digitale identificaties zijn e-mailadressen en gebruikersnamen.

Volgens Microsoft plaatst dit identiteitsproviders in een controleplaats, tussen de digitale wereld en de normale wereld.

Door gebruik te maken van gedecentraliseerde identiteiten, kan dit beeld worden veranderd. Zo kan er namelijk een ecosysteem worden ontwikkeld waardoor organisaties en individuen veilig kunnen werken, terwijl hun privacy volledig behouden blijft. Geen enkel bedrijf kan, zonder toestemming, jouw privacygegevens, of hier een deel van, in zien.


Identity Overlay Network

ION, zoals het systeem heet, is een afkorting van ‘Identity Overlay Network’. Dit systeem is gebaseerd op het Sidetree-protocol, een protocol dat wordt ondersteund door de Digital Identity Foundation. Deze foundation telt meer dan 60 leden, waaronder Microsoft en IBM.

ION is vooral aantrekkelijk vanwege het vermogen om tienduizenden bewerkingen per seconde door te voeren. Hiermee wordt een fundamentele beperking van andere vergelijkbare systemen overwonnen.

Dit is mogelijk gemaakt op de Bitcoin-blockchain, een blockchain dat bekend staat dat het niet veel transacties per seconde aan kan. Toch is het Microsoft gelukt om het mogelijk te maken door een aantal slimme trucs toe te passen.