MicroStrategy Logo
Bitcoin

MicroStrategy koopt voor $593 miljoen aan Bitcoin

MicroStrategy heeft vandaag bekendgemaakt dat het zijn enorme Bitcoin-reserve aanzienlijk heeft aangevuld door nog eens 16.130 Bitcoins te kopen voor ongeveer $593,3 miljoen.

Voor bijna $5.3 miljard aan BTC gekocht

Michael Saylor, de uitvoerend voorzitter van MicroStrategy, deelde het nieuws via een tweet en onthulde dat het bedrijf in deze recente aankoopronde een gemiddelde prijs van $36.785 per Bitcoin heeft betaald. Hierdoor stijgt het totale Bitcoin-bezit van MicroStrategy naar 174.530 Bitcoins, die zijn verkregen voor een totaalbedrag van $5,28 miljard en een gemiddelde prijs van iets meer dan $30.000 per Bitcoin.

MicroStrategy zette zijn eerste grote Bitcoin-aankoop neer in augustus 2020 en heeft sindsdien regelmatig zijn voorraad aangevuld, zelfs te midden van aanzienlijke prijsschommelingen van de populaire cryptocurrency. Ondanks kritiek op het gebruik van bedrijfsgeld voor investeringen in zo’n volatiele activa, blijven Saylor en MicroStrategy vasthouden aan hun overtuiging in het langetermijnpotentieel van Bitcoin.

Met de recente aankoop heeft MicroStrategy nu een indrukwekkende $5,28 miljard aan Bitcoin op zijn bedrijfsbalans, waarmee het verreweg de grootste zakelijke houder van dit digitale token is. Saylor heeft verklaard dat Bitcoin fungeert als een reserve voor het bedrijfssoftwarebedrijf, waardoor het zich kan beschermen tegen inflatiedruk.

Bitcoin nieuws

Bitcoin zit in de ‘verveel je dood’ fase
Bitcoin bullmarkt houdt aan: $100.000 verwacht in 4e kwartaal 2024
Willy Woo: Bitcoin koers naar $1 miljoen in 2035
Meer nieuws

Meest gelezen

Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?
Crypto analist: Dit is hoe Ripple (XRP) naar 1000 dollar kan stijgen
Beslissend moment: Cruciale uren aangebroken voor Bitcoin