Bitcoin

MicroStrategy verkoopt $400 miljoen aan schuldbewijzen om Bitcoin te kopen

MicroStrategy is van plan $400 miljoen aan schuldbewijzen te verkopen. Het bedrijf wil dat geld vervolgens gaan gebruiken om nog meer Bitcoins te kopen.


MicroStrategy gaat nog meer BTC kopen

MicroStrategy bezit al 40.824 BTC, ter waarde van meer dan $778 miljoen. De meest recente aankoop deed het bedrijf op 4 december, toen het 2.754 BTC kocht voor ongeveer 50 miljoen.

Maar MicroStrategy, geleid door Michael Saylor, wil meer. Volgens een persbericht dat vandaag is uitgegeven, is MicroStrategy van plan om de netto-opbrengst van de verkoop van de converteerbare obligaties in Bitcoin te investeren.

Een converteerbare obligatie is een schuldbewijs waarvan de investeerder de waarde kan omzetten in contanten, aandelen in het bedrijf of een combinatie van beide. Houders van deze obligaties ontvangen tweemaal per jaar rente. Dit is in feite een manier om snel geld op te halen bij investeerders.


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 december.


Enorm veel vertrouwen in Bitcoin

MicroStrategy deed zijn eerste grote Bitcoin aankoop op 11 augustus. Het bedrijf kocht toen 21.454 BTC voor een bedrag van $250 miljoen.

Deze aankoop zette ook andere institutionele investeerders aan om Bitcoin te kopen. Mede hierdoor is de BTC koers de afgelopen maanden enorm gestegen.

Dat MicroStrategy door wilt gaan met het kopen van Bitcoin, ondanks de hoge prijs van $19.000, toont aan hoeveel vertrouwen het heeft in de digitale munt.

 

Bitcoin nieuws

BlackRock Bitcoin ETF ziet eerste uitstroom op dag met record-ETF-uitstromen
Zit Bitcoin al op de top van zijn bullmarkt?
Crisis op de cryptomarkt: Dit is waarom de crypto-koersen zijn gedaald
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?