microstrategy
Bitcoin

MicroStrategy’s aandeel stijgt sneller dan Bitcoin: Hoe komt dat?

MicroStrategy (MSTR) is al lange tijd een van de grootste particuliere bezitters van Bitcoin. Dit zorgt ervoor dat investeren in MSTR-aandelen vaak wordt gezien als een manier om indirect in Bitcoin te investeren.

Wat opvalt, is dat de waarde van het MicroStrategy-aandeel veel sneller stijgt dan de prijs van Bitcoin zelf. Dit verschil kan worden verklaard door iets dat de “NAV-premium” wordt genoemd.

De NAV-premium verwijst naar de premie die beleggers betalen boven de daadwerkelijke waarde van de Bitcoin-bezit van MicroStrategy. Deze wordt berekend door de marktkapitalisatie van het bedrijf te delen door hun totale hoeveelheid Bitcoin. Op 14 oktober bedroeg deze premie 270%, wat betekent dat beleggers in MicroStrategy een rendement van 2,7 keer hoger krijgen dan wanneer ze direct in Bitcoin zouden investeren.

De Hefboomwerking van MSTR

Een van de belangrijkste redenen voor het verschil in waardestijging tussen MicroStrategy en Bitcoin is de hefboomwerking, gecombineerd met de stabiele inkomsten uit de softwaredivisie van het bedrijf. Door aandelen en converteerbare obligaties uit te geven, kan MicroStrategy meer Bitcoin kopen dan het zonder deze strategie zou kunnen.

Deze hefboomwerking zorgt ervoor dat de waarde van het bedrijf sneller stijgt dan de Bitcoin-markt zelf. Als de prijs van Bitcoin bijvoorbeeld met 10% toeneemt, stijgt de totale waarde van MicroStrategy’s activa met ongeveer 11%. Dit verklaart waarom beleggers bereid zijn een hogere premie te betalen voor MSTR-aandelen.

Investeerders hebben vertrouwen in MicroStrategy

Naast de Bitcoin-investeringen beschikt MicroStrategy over een winstgevende softwaredivisie die zorgt voor stabiele kasstromen. In het tweede kwartaal van dit jaar genereerde deze tak $111 miljoen aan inkomsten, waarbij de abonnementen gestaag bleven groeien. Deze stabiele inkomstenbron biedt het bedrijf financiële zekerheid en stelt het in staat om zijn schulden af te lossen zonder dat het zijn Bitcoin-voorraad hoeft te verkopen.

Deze constante kasstroom vergroot het vertrouwen van beleggers in de lange termijnstrategie van MicroStrategy om vast te houden aan Bitcoin. Bovendien hebben de markten veel vertrouwen in CEO Michael Saylor en zijn gedurfde Bitcoin-strategie. Sinds het bedrijf in augustus 2020 begon met het kopen van Bitcoin, is de waarde van MSTR-aandelen met maar liefst 1700% gestegen. Ter vergelijking: Bitcoin zelf steeg in diezelfde periode ‘slechts’ met 500%. Dit heeft ertoe geleid dat analisten MSTR-aandelen vaak “Bitcoin op steroïden” noemen.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Kritiek op Michael Saylor’s plannen voor een Bitcoin bank
Bitcoin doorbreekt cruciale $65.000 niveau: Kan de koers nu richting $69.000 stijgen?
James Howells eist toegang tot vuilnisbelt om harde schijf met 7.500 Bitcoin te vinden
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Waarom vandaag 14:30 cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk