Bitcoin Nieuws

Mike Novogratz: ‘Dit is het moment om Bitcoin te hebben’

Als je het aan Digital Galaxy CEO Mike Novogratz vraagt, dan is dit het juiste moment om goud, zilver en Bitcoin te kopen. “We krijgen een credit crunch in de Verenigde Staten en wereldwijd. Je wil nu inzetten op goud en zilver […] en je wil long zitten op Bitcoin”, aldus Novogratz. Een credit crunch is overigens een moment waarop er bijna geen krediet meer te krijgen is bij de banken.

Recessie in aantocht?

In gesprek met Squawk Box, een programma van CNBC, vertelt Novogratz dat banken normaal gesproken kapitaal opbouwen door minder uit te lenen. Dat is volgens hem wat er nu gaande is, waardoor een credit crunch een kwestie van tijd is. Ook indicatoren als de grondstoffenmarkten wijzen volgens Novogratz al richting een recessie.

De Amerikaanse bankensector kwam deze maand in de problemen, nadat Silvergate Bank, Signature Bank en Silicon Valley Bank allemaal in dezelfde week onderuitgingen. Moody’s reageerde daar vervolgens op door de kredietbeoordeling van het Amerikaanse bankensysteem te veranderen van “stabiel” naar “negatief.”

“Als er ooit een moment was om Bitcoin en crypto te hebben, dan was dit het wel. Dit is waarom het gebouwd is, omdat overheden teveel geld printen als de pijn te erg wordt en dat is wat we nu zien”, aldus Novogratz over de potentie van de industrie.

‘Bitcoin is geen risico-asset meer’

Als je het aan Handre van Heerden vraagt, dan is Bitcoin ondertussen geen risico-asset meer. Met een risico-asset bedoelen we een asset die het over het algemeen goed doet als de economische omstandigheden positief zijn. Nu zien we echter dat Bitcoin juist acteert als een soort veilige haven.

Mensen springen op Bitcoin, omdat ze het als een veiliger alternatief voor het traditionele financiële systeem zien. Overigens moeten we nog maar zien of dat daadwerkelijk het geval is. Voor nu is Bitcoin een beetje opgeklommen tegen de context van de ellende bij de banken, maar we zijn er nog niet.

Om zichzelf echt te bewijzen zou Bitcoin in deze context richting zijn all-time high of daar zelfs overheen moeten. Dan zou het de wereld echt laten zien dat het een alternatief is. Op dit moment is daar nog te weinig voor klaargespeeld.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers remt af, omdat whales winst pakken
Bitcoin schiet midden in de nacht boven de 29.000 dollar uit
Handelaren niet overtuigt door stijging Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden