Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
Miljardair Bill Miller, die tevens ook het hoofd investeringen van Miller Value Partners is, beschouwt Bitcoin als een “verzekering” tegen een financiële catastrofe.
Tijdens zijn optreden in de “Richer, Wiser, Happier” podcast spreekt Miller over Bitcoin als een middel om bijvoorbeeld in oorlogssituaties alsnog toegang tot financiële dienstverlening te hebben. Miller gebruikt de ineenstorting van de financiële infrastructuur in Afghanistan na het terugtrekken van de Verenigde Staten in augustus 2021 als voorbeeld.
Het decentrale netwerk van Bitcoin kent geen grenzen en de regels zijn voor iedereen hetzelfde. “Op het moment dat de Verenigde Staten zich terugtrok uit Afghanistan, stopte Western Union ook met het faciliteren van overboekingen naar- en vanuit Afghanistan. Maar als je Bitcoin had was er niets aan de hand. Jouw Bitcoin is daar. Je kunt het naar iedereen ter wereld sturen als je een telefoon hebt”, aldus Bill Miller over de kracht van Bitcoin.
Verder zegt Miller dat Bitcoin prima functioneerde tijdens perioden van grote onrust op de markt, zonder dat de Federal Reserve hoefde in te grijpen om de boel draaiende te houden. Dat is de kracht van Bitcoin. Het trekt zich niets aan van markten en doet altijd hetzelfde. Het netwerk produceert iedere tien minuten een blok en in die zin heeft de buitenwereld nul impact op Bitcoin. “Het is als een verzekering”, zo spreekt Miller over waarom hij gelooft in Bitcoin.
Tijdens de podcast nam Miller ook de tijd om de kritiek van Warren Buffet te weerleggen. Vrij recent riep Buffet dat Bitcoin waardeloos is omdat het “niets produceert” en dat hij voor alle Bitcoin ter wereld nog geen 25 dollar overheeft. “Buffet zegt dus dat Bitcoin een non-productieve asset is en dat hij er daarom geen waarde op kan plakken. […] Dat is prima, niemand dwingt je om Bitcoin te kopen, toch? Dus negeer het dan ook”, aldus een licht geagiteerde Miller.
Miller vervolgde zijn commentaar op Buffet met een wijsheid over investeren: “Het doel van investeren is niet om productieve assets te bezitten, het doel is om geld te verdienen.” Wat hij daar precies mee bedoelt is niet duidelijk in het kader van Bitcoin. Ziet hij Bitcoin als geld of als een middel om geld te verdienen. Koopt hij Bitcoin als een doel op zich of puur om het later voor meer fiatgeld door te verkopen. Dat is een vraag die iedere Bitcoin-investeerder zichzelf na verloop van tijd ook moet stellen.
De populaire macro-analist Raoul Pal claimt dat de bullmarkt van Bitcoin en crypto nog lang niet voorbij is. Het echte feest moet nog beginnen, zo stelt hij.
Crypto-markt herstelt: Bitcoin stijgt naar $95.500, Cardano (ADA) en SUI zijn winnaars met respectievelijk 5,5% en 10% groei.
Hogere obligatierentes op de Amerikaanse markt en een sterke dollar duwen de Bitcoin koers omlaag op dit moment.
Cryptomarkt en aandelen dalen scherp door stijgende obligatierentes en economische zorgen. Bitcoin en altcoins verliezen fors, technologiebedrijven onder druk.
Volgens Nicholas Merten gaat de Bitcoin koers compleet instorten te komende twee weken. Waarom is hij zo bearish?
Ontdek waarom je meer dan 2.601 XRP nodig hebt om tot de top 10% houders te behoren volgens een expert.