Bitcoin Cover
Bitcoin

Miljardair: Bitcoin blijft voor nu in de $55K tot $75K zone

Mike Novogratz, miljardair en CEO van Galaxy Digital, denkt dat Bitcoin de komende maand tussen de range van 55.000 tot 75.000 dollar blijft hangen. Richting het einde van het tweede kwartaal verwacht hij pas hogere koersen.

Consolidatiefase voor Bitcoin

Op dit moment zit de markt volgens Novogratz in een zogenaamde consolidatiefase. Zo noemen handelaren een fase waarin een asset als het ware een basis bouwt op een hoger niveau, nadat de koers eerder is opgeklommen en weer wat gedaald sinds de lokale top.

Bitcoin, Ethereum en Solana zullen consolideren. Wat betekent dat? Dat betekent waarschijnlijk dat we tussen de 55.000 en 75.000 dollar blijven hangen tot de volgende set van omstandigheden zich presenteert aan de markt en de koersen kunnen klimmen”, aldus Novogratz.

Dat Bitcoin het moeilijker heeft op dit moment blijkt ook uit de resultaten van de Spot Bitcoin ETFs. Die hebben na een fantastische start veel moeite om de positieve stromen een vervolg te geven in het tweede kwartaal van 2024.

Gisteren was er wel weer sprake van een positieve kapitaalstroom voor de ETFs. Zo haalden zij ongeveer 100 miljoen dollar aan kapitaal binnen. ARK 21Shares was de grote winnaar met een instroom van 133 miljoen dollar aan kapitaal.

Opvallend is dat BlackRock, de grootste nieuwkomer onder de ETFs, opnieuw geen instroom of uitstroom zag gisteren.

Geen zorgen om de ETFs

Mike Novogratz gaf aan dat hij zich in ieder geval geen zorgen maakt over de afnemende instromen van de Spot Bitcoin ETFs.

Onder financiële instituties ziet hij nog altijd een bredere trend van adoptie plaatsvinden, wat betekent dat zij langzaam instappen.

We moeten natuurlijk ook niet verwachten dat dit soort investeerders plotseling gigantische kapitalen in de ETFs pompen. Die pakken het wat dat betreft ook een stukje voorzichtiger aan.

“We blijven de adoptie zien groeien […] grote spelers beginnen het pas net aan hun systemen toe te voegen. Het hele proces van vermogensbeheerders die het aan hun klanten verkopen is geen nachtelijk proces”, aldus Novogratz.

Wat dat betreft moeten we dus nog even geduld hebben!

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers beleeft sterke week, crypto analist voorspelt meer vuurwerk
Anthony Scaramucci verwacht dat meer pensioenfondsen in Bitcoin zullen stappen
Professionele investeerders stappen massaal in Spot Bitcoin ETFs
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten