Bitcoin
Bitcoin

Miljardair voorspelt: Bitcoin koers zal tot in het oneindige stijgen

Pershing Square Capital Management founder en CEO Bill Ackman richt zijn aandacht momenteel op Bitcoin. Op Twitter omschrijft hij een scenario waarin de koers van de digitale munt verder stijgt dan iedereen zich momenteel voor kan stellen.

“De stijgende Bitcoin koers zorgt voor een toename van mining en meer energieverbruik, waardoor de kosten van energie stijgen, waardoor de inflatie stijgt en de Amerikaanse dollar daalt, waardoor de vraag naar Bitcoin toeneemt, de vraag naar energie verder stijgt en de cyclus doorgaat”, aldus Ackman op Twitter.

Bitcoin koers blijft altijd stijgen

“Bitcoin gaat in dit scenario naar een oneindige koershoogte, de prijs van energie gaat door het platfond en de economie stort in. Misschien moet ik wat Bitcoin kopen. Het probleem is natuurlijk dat dit scenario ook omgekeerd werkt”, aldus Ackman.

Mocht je in dat scenario geloven of het in ieder geval een kleine kans geven, dan zou je op basis daarvan een kleine hoeveelheid Bitcoin moeten kopen ter “verzekering” van je kapitaal.

Als het door Bill Ackman geschetste scenario werkelijkheid wordt, dan zal die “verzekering” zich immers meer dan uitbetalen.

Zoals je waarschijnlijk verwacht trok de publicatie van Ackman veel aandacht vanuit de Bitcoin-gemeenschap. Onder andere MicroStrategy bestuursvoorzitter Michael Saylor liet van zich horen en bood aan om met Ackman in gesprek te gaan over dit onderwerp.

‘Bitcoin maakt energie juist goedkoper’

Michael Saylor is namelijk van mening dat Bitcoin energie juist goedkoper maakt.

“Je moet wat Bitcoin kopen, maar niet voor de redenen die je hierboven noemt. De meeste Bitcoin miners drijven de kosten van elektriciteit namelijk omlaag voor andere consumenten, niet omhoog. Laat het maar weten als je dit onderwerp 1 op 1 wil bediscussiëren”, aldus Michael Saylor.

Ackman hield zich grotendeels afzijdig van Bitcoin en crypto. Al gaf hij in 2022 toe dat hij een kleine investeerder was in enkele projecten en durfkapitaal-fondsen in de crypto-wereld. “Ik investeer meer als hobbyist om te leren, dan dat ik een voorzichtige investeerder ben”, zo vertelde Ackman destijds.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers doorbreekt na 38 dagen opnieuw de grens van $71.000
Analist: Parabolische fase Bitcoin staat op het punt van beginnen
Bitcoin ETFs halen voor 6e dag op rij honderden miljoenen binnen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten