Inflatie, inflation, USA
Blockchain

Miljardair wil nieuwe Amerikaanse steden op de blockchain bouwen

Shark Tank investeerder en miljardair Mark Cuban deelde op zondag een interessante visie. De miljardair wil namelijk nieuwe Amerikaanse steden bouwen op de blockchain. Hoe precies? Hij schijnt bezig te zijn met een crypto-vastgoedproject waarmee hij smart contracts en non-fungible tokens (NFTs) samenbrengt om steden te bouwen.

Mark Cuban is bullish over crypto

Met dit nieuwe project lijkt Mark Cuban te willen bewijzen dat er daadwerkelijk toepassingen zijn voor crypto die boven de speculatie van de afgelopen jaren uitstijgen.

Tot nu toe hebben smart contract platforms als Ethereum, Solana en Cardano zich nog niet bewezen als daadwerkelijk waardevolle ecosystemen. Volgens Cuban is er echter een gigantisch potentieel en is het belangrijk om dat naar buiten te brengen.

In een interview met WIRED in oktober zei Cuban daar het volgende over: “Crypto heeft problemen. De meeste mensen die over crypto nadenken, noemen het pure speculatie. Dat is niet waar crypto daadwerkelijk over gaat. Crypto gaat over het creëren van nieuwe toepassingen die dingen makkelijker en beter maken.

Wat crypto mist is die ene applicatie die ook oma zou willen gebruiken”, aldus een optimistische Mark Cuban.

Hiermee onderstreept hij echter ook het probleem van dit moment. Die applicatie is er namelijk nog niet en je zou zeggen dat de tijd nu een keer begint te dringen. Ethereum bestaat immers al ruim 8 jaar en de zoektocht naar die ene applicatie is nog niet succesvol geweest.

Bitcoin bewijst zijn waarde

Tot op heden zou je kunnen stellen dat Bitcoin de enige cryptovaluta is die zijn waarde heeft bewezen. Bitcoin is door Satoshi Nakamoto in het leven geroepen als antwoord op het traditionele financiële systeem.

Bitcoin geeft mensen een decentrale valuta met een betrouwbare absolute schaarste van 21 miljoen eenheden waar men op kan bouwen. Wat dat betreft werkt Bitcoin precies zoals het bedoeld is door Satoshi Nakamoto.

Dat kunnen we (helaas) nog niet zeggen over de rest van de markt. Dat maakt investeren in andere munten risicovol. Maar ALS die ene applicatie wordt gevonden en als jij daar vertrouwen in hebt, dan kan het een investering zijn die voor een gigantische toekomstige uitbetaling zorgt.

Een hoog risico, maar ook een potentiële hoge beloning dus.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Blockchain nieuws

Stronghold Digital Mining overweegt gedeeltelijke verkoop
Innovatieve blockchain-technologie kan Boda Boda Sector in Oost-Afrika transformeren
Animoca Brands zet eerste stappen in Bitcoin-industrie met steun aan Opal Foundation
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?